Main Content

Rafael Nadal zvoľnil, v Brazílii pokračuje iba vo dvojhre

štvrtok, 14. február 2013 10:30 | Autor: TASR

Rafael Nadal ubral z tempa svojho návratu na súťažné tenisové dvorce po zranení kolena a nenastúpil na stredajšie štvrťfinále štvorhry na turnaji ATP World Tour 250 Brasil Open v brazílskom Sao Paule.

Spolu s Davidom Nalbandianom mal Španiel na záver stredajšieho programu odohrať duel proti ďalšiemu Argentínčanovi Horaciovi Zeballosovi a Rakúšanovi Oliverovi Marachovi.

Podľa organizátorov potrebovalo Nadalovo koleno oddych. Už vo štvrtok bude zase v permanencii, súperom nasadenej jednotky singlovej súťaže bude v osemfinálovom 2. kole Brazílčan Joao Souza.

"Nadal uprednostnil oddych v hoteli a prípravu na štvrtkový duel dvojhry. Dohodol sa s Davidom Nalbandianom, že na štvorhru nenastúpia. Bolo to spoločné rozhodnutie," referoval hovorca turnaja.

David Nalbandian označil za jeden z faktorov stav antukového dvorca v hale Ginásio Estadual Geraldo José de Almeida. "Kurt nie je na tom najlepšie a loptičky sa na ňom ťažko kontrolujú. Vo štvorhre nebudeme pokračovať. Rafa si musí dávať na seba pozor a pripraviť sa na dlhú a náročnú sezónu," dodal Nalbandian.

Bývalý líder svetového rebríčka Nadal absolvoval minulý týždeň úspešný test po zranení kolena, ktoré ho vyradilo z diania na sedem mesiacov. Na turnaji ATP v čilskom Viňa del Mar sa skončila jeho púť vo dvojhre aj štvorhre až vo finále.

© WEBNOVINY