Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (14.2.)

štvrtok, 14. február 2013 12:35 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa zo španielskej Primera Division (14.2.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (14.2.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Prioritou Barcelony v letnom prestupovom období je podľa britského denníku Daily Star získanie brazílskeho obrancu Chelsea Davida Luiza, ktorý v tejto sezóne preukázal, že vie hrať výborne aj na poste defenzívneho záložníka.


BARCELONA:
Jednou z alternatív za brankársku jednotku Blaugranas Victora Veldésa, ktorý Barcelonu po sezóne opustí, môže byť talentovaný mladík Mark-André ter Stegen z nemeckého Monchegnladbachu. Barcelona údajne už uzavrela s nemeckým klubom predbežnú dohodu o jeho prestupe.

BARCELONA:
Kolumbijský útočník z FC Porto Jackson Martinez sa ocitol v hľadáčiku skautov Barcelony. Trhová hodnota 26-ročného hrotového forwarda sa odhaduje na 8 miliónov eur.
 
REAL MADRID: Tréner Pusiniek José Mourinho sa po včerajšej remíze v úvodnom osemfinále Ligy majstrov s Manchestrom United (1:1) vyjadril, že šance na postup pred odvetou na Old Trafforde sú pre oba kluby vyrovnané. Mourinho zároveň verí, že jeho zverenci sú schopní streliť v Anglicku viac než jeden gól.

ATHLETIC BILBAO & OSASUNA: Náhradou za španielskeho reprezentačného útočníka Fernanda Llorenteho, ktorý v lete zamieri do Juventusu, by mohol byť útočník Osasuny Kike Sola, za ktorého požaduje OSasuna 10 miliónov eur.

ATHLETIC BILBAO:
V hľadáčiku skautov Arsenalu sa ocitol obranca Athletic Bilbao Fernando Amorebieta, ktorý sa podobne ako Fernando Llorente nedohodol s Baskami na predĺžení zmluvy.

REAL MADRID:
Tréner Wiganu Roberto Martinez poškuľuje po službách náhradného brankára Realu Madrid Antonia Adána.

ATLETICO MADRID:
Súčasný kormidelník Atlética Madrid Diego Simeone prezradil, že chce v budúcnosti trénovať Inter Miláno, dres ktorého v minulosti obliekal.

DEPORTIVO LA CORUNA:
Nový tréner nováčika Fernando Vázquez vyhlásil, že chce do konca sezóny vyhrať osem zápasov, ktoré by mali Deportivu stačiť na záchranu v súťaži. Vázquez zároveň poukázal na najväčšiu slabinu tímu, keďže doterajších 51 inkasovaných gólov je podľa neho extrémne veľa.

REAL BETIS & ESPANYOL:
Kapitán Espanyolu Barcelona Cristian Álvarez sa podľa španielskej tlače nedohodol s katalánskym klubom na predĺžení zmluvy a v lete mužstvo opustí. Veľký záujem o jeho služby má Real Betis.