Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (15.2.)

piatok, 15. február 2013 08:31 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (15.2.)
Správy dňa z NHL a KHL (15.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

 
Gáborík konečne skóroval, Višňovský asistoval
Do hernej pohody sa v tíme New York Islanders dostáva Ľubomír Višňovský, ktorý si na konto pripísal tretiu asistenciu v sezóne. V tom istom súboji, ale na strane NY Rangers, sa gólovo presadil Marián Gáborík, ktorý tak prerušil svoju sériu zápasov bez gólu. Gáborík pridal ku presnému zásahu aj asistenciu a bol vyhlásený za druhú hviezdu zápasu.
Pre Bartečka táto sezóna skončila
Slovenský útočník v službách HC Lev Praha Ľuboš Bartečko by sa v tejto sezóne už nemal objaviť na klziskách KHL, keďže sa musí podrobiť dlhodobej rekonvalescencii poraneného krku.
 
Brunette ukončil hokejovú kariéru
Útočník Minnesoty Wild Andrew Brunette ukončil svoju hokejovú kariéru. V NHL odohral 1110 zápasov so ziskom 733 bodov. Brunette naďalej ostáva pri hokeji, keď bude pôsobiť v Minnesote ako poradca v oddelení pre hokejové záležitosti.
 
Zákrok Cookea na Karlssona disciplinárka prešetrovať nebude
Nepríjemný zákrok útočníka Pittsburghu Penguins Matta Cookea na Erika Karlssona z Ottawy, ktorému korčuľou stúpil zozadu na nohu a pripravil ho tak o 3 až 4 mesiace hry, sa disciplinárna komisia nebude zaoberať.
 
Michálek je zranený
Útočník Ottawy Senators Milan Michálek vynechal duel s Pittsburghom kvôli bližšie nešpecifikovanému zraneniu v dolnej časti tela. Dĺžka Michálkovej absencie zatiaľ nie je známa.
 
Colorado sa bude musieť zaobísť bez Johnsona
Bek „lavín“ Erik Johnson si privodil zranenie hlavy v zápase s Phoenixom a tak sa zaradil do zoznamu maródov Colorada. Nútene kvôli zraneniam pauzujú aj Gabriel Landeskog a Ryan Wilson.
 
Tampa s Montrealom menila gólmanov
Tampa Bay si s Montrealom vymenila brankárov. Do Montrealu putuje Dustin Tokarski, opačným smerom sa poberá Cedric Desjardins, ktorý v organizácii „bleskov“ už pôsobil.
 
Frattin sa zranil
Útočník Toronta Maple Leafs Matt Frattin bude svojmu tímu chýbať po tom, čo si na tréningu svojho tímu poranil koleno. V zostave by ho mal nahradiť Jay McClement.
 
Tangradi putuje do Winnipegu
Kanadský celok z Winnipegu sa posilnil o 24-ročného útočníka Erica Tangradiho, ktorého vedenie klubu získalo z Pittsburghu výmenou za siedme kolo tohtoročného draftu.
 
Ponikarovskij do New Jersey
Winnipeg mal po príchode Tangradi jedného útočníka navyše a tak do New Jersey putuje skúsený harcovník Alexej Ponikarovskij. Opačným smerom ide siedma voľba tohtoročného draftu a štvrtá voľba v drafte 2014.
 
Eminger na farmu
Bek New York Rangers Steve Eminger bol odoslaný na farmu do Connecticutu, kde by sa mal rozohrať. Eminger odsedel posledných šesť zo siedmich zápasov len na tribúne.
 
Malhotra zapísaný na listinu dlhodobo zranených
Pre Mannyho Malhotru z Vancouveru Canucks sa sezóna skončila, keď ho jeho tím zapísal na listinu dlhodobo zranených. Podľa zámorských médií má 32-ročný útočník pretrvávajúce problémy s okom.