Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (17.2.)

nedeľa, 17. február 2013 11:29 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (17.2.)
Správy dňa z NHL a KHL (17.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.


 
Budajové prvé víťazstvo
Peter Budaj sa v treťom zápase v sezóne prvýkrát tešil z víťazstva, keď v noci kryl 18 z 19 striel hráčov Philadelphie. Budajov Montreal vyhral 4:1. V noci bodovali aj Višňovský s Kopeckým, ktorí si pripísali na konto po jednej asistencií.

Sekera „out“ na pár dní
Andrej Sekera v piatkovom stretnutí s Bostonom utrpel nepríjemné zranenie, keď bol v záverečnej tretine „prišpendlený“ na mantinel Scottom Thorntonom. Bojnický rodák zinkasoval nepríjemného „koňara“ a tak bude musieť nútene oddychovať pár dní.
 
Iginla odohral svoj 1200. zápas v NHL
Kapitán Calgary Flames Jarome Iginla sa stal 93. hokejistom v histórii NHL, ktorý odohral 1200 zápasov v NHL. Iginla strávil celú svoju kariéru v Calgary a počas tohto obdobia pozbieral 1082 bodov, čo stačí na 60. miesto v produktivite v NHL.
 
Henrik Sedin najproduktívnejším hráčom v histórii Vancouveru
Henrik Sedin sa stal najproduktívnejším hráčom histórie Vancouveru Canucks, keď sa vďaka jeho piatkovým dvom kanadským bodom za asistencie posunul pred Markusa Näslunda. Švédsky reprezentant tak má na svojom konte momentálne 757 bodov za 171 gólov a 586 asistencií. Jeho dvojča Daniel je v historickej produktivite hráčov Canucks štvrtý so 730 bodmi.
 
Bertuzzi zapísaný na listinu zranených
Detroit Red Wings oficiálne zapísal na listinu zranených svojho útočníka Todda Bertuzziho, ktorý vynechal posledné tri zápasy kvôli zraneniu chrbta. Z farmy bol povolaný Gustav Nyquist.
 
Lehtonen sa zranil
Brankár Dallasu Stars Kari Lehtonen musel odstúpiť z piatkového zápasu vo Vancouveri, keď v siedmej minúte odišiel na striedačku a už sa na ľad nevrátil. Fínsky reprezentant si natiahol triesla, podľa vyjadrení trénera Gulutzana však zranenie Lehtonena nie je vážne.
 
Bogosian sa vrátil do zostavy Jets
Prvýkrát na ľade sa v tomto ročníku ocitol bek Winnipegu Jets Zach Bogosian, ktorý vynechal začiatok sezóny kvôli operácii pravého zápästia.
 
Prvýkrát v sezóne nastúpil aj Babčuk
V tejto sezóne odohral svoj prvý zápas aj obranca Calgary Anton Babčuk, ktorý pauzoval kvôli zranenému ramenu.
 
Chicago povolalo do prvého tímu Karlssona
Henrik Karlsson, švédsky brankár, ktorý počas tejto sezóny zavítal do Chicaga z Calgary bol povolaný z farmy do prvého tímu. Vedenie „jastrabov“ sa tak rozhodlo kvôli zraneniu Coreyho Crawforda. V bránkovisku Chicaga by sa tak mal v najbližšom zápase predstaviť Ray Emery, chrbát by mu mal kryť práve švédsky gólman.
 
Giguere vynechá najbližší duel
Jean-Sebastien Giguere, brankár Colorada Avalanche, vynechá najbližšie stretnutie „lavín“ z osobných dôvodov. V bráne Colorada sa tak predstaví Rus Semjon Varlamov. Post dvojky Colorado zverilo Calvinovi Pickardovi, ktorého povolali zo svojej farmy z AHL.
 
McGrattan odoslaný na farmu
Nashville Predators poslal svojho útočníka Briana McGrattana na farmu do Milwaukee, kde by sa mal „zlý muž“ Predators rozohrať. McGrattan odohral v tomto ročníku len úvodné dva zápasy, zvyšok odsedel na tribúne ako zdravý náhradník.
 
Aucoin zaskakuje za Wisniewskeho
Skúsený bek Adrian Aucoin v zostave Columbusu Blue Jackets zastupuje beka Jamesa Wisniewskiho, ktorému dalo vedenie klubu voľno, aby mohol byť prítomný pri narodení svojej dcéry. Wisniewski by mal z toho dôvodu vynechať dva duely.
 
Mozjakin siaha na rekord v KHL
Sergej Mozjakin sa včerajším gólom do siete Jekaterinburgu vyrovnal hokejistom Marcelovi Hossovi, Janovi Marekovi a Pavlovi Brendlovi a dorovnal rekord KHL v počte strelených gólov za sezónu (35). Útočník Magnitogorsku má jeden zápas na to, aby tento rekord vylepšil. Metallurg dnes hostí v záverečnom dueli sezóny Traktor Čeľjabinsk.