Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (18.2.)

pondelok, 18. február 2013 11:22 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (18.2.)
Správy dňa z NHL a KHL (18.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Slovan v play-off s Dynamom Moskva
Bratislavský Slovan sa v prvom kole play-off KHL stretne s obhajcom Gagarinovho pohára z moskovského Dynama. „Belasí“ obsadili v základnej časti šieste miesto. HC Lev Praha v play-off vyzve CSKA Moskva.

Lemieuxov rekord dorovnaný
Útočník Tampy Bay Lightning Steven Stemkos vyrovnal rekord hokejovej legendy Maria Lemieuxa, keď skóroval v siedmom zápase v rade.

Hartnell mimo hry minimálne týždeň
Krídelník Philadelphie Flyers Scott Hartnell bude svojmu tímu chýbať ešte približne desať dní. 30-ročný člen prvej formácie pauzuje po tom, čo mu operovali prst na ľavej nohe.

Enström sa zranil
Druhý najproduktívnejší bek v tejto sezóne Tobias Enström bude svojmu zamestnávateľovi z Winnipegu chýbať pravdepodobne dlhšiu dobu, keď si v zápase s Pittsburghom poranil pravé rameno po tom ako ho na mantinel v prvej tretine narazil Pascal Dupuis.

Gustavsson do Grand Rapidsu
Švédsky brankár Jonas Gustavsson bol vedením Detroitu poslaný na farmu do Grand Rapids, kde by sa mal rozchytať a po pár dňoch sa hlásiť v prvom tíme. Čas českého talentovaného brankára Petra Mrázka v A-tíme tak pravdepodobne kráti.

New York Islanders na predaj?
Podľa najnovších zámorských špekulácií sa majiteľ New Yorku Islanders Charles Wang snaží predať „Isles“ banke The Rainge Group za čiastku 300 miliónov dolárov.

MacDonald v Calgary dočasnou jednotkou
Počas doby rekonvalescencie zraneného Miikku Kiprusoffa bude v Calgary vykonávať úlohu tímovej jednotky Joey MacDonald, ktorý k „plameňom“ zavítal z Detroitu. Na farmu bol poslaný druhý gólman Leland Irving, na jeho miesto bol dosadený Danny Taylor.

Ottawa sa snaží zaplátať diery v zostave
Ottawa Senators sa snaží vysporiadať so zranením svojich dvoch hviezd obrancu Erika Karlssona a útočníka Jasona Spezzu a do svojho tímu povolali beka Erica Grybu a dvoch útočníkov Dereka Granta a Davida Dziurzynskeho.

Calgary zaradilo na listinu voľných hráčov Jonesa
Kanadský celok Calgary Flames zaradil na listinu voľných hráčov útočníka Blaira Jonesa, ktorý v tejto sezóne odohral jedenásť zápasov s bilanciou 0+1.

Detroitu sa uzdravil Samuelsson
Do zostavy „červených krídel“ sa po zranení vracia skúsený forward Mikael Samuelsson. „Hockeytownu“ však bude chýbať Johan Franzen, ktorý bol zapísaný na listinu zranených a maródovať by mal naďalej aj hviezdny center Pavel Dacjuk, ktorého trápi rameno.

Gustafsson prvýkrát v sezóne v zápasovom zaťažení
Philadelphia Flyers dala prvýkrát v sezóne šancu obrancovi Erikovi Gustafssonovi, ktorému v zostave uvoľnil miesto Andreas Lilja.

Hráčom mesiaca KHL Košečkin
Hráčom mesiaca január v KHL sa stal brankár Severstaľu Čerepovec Vasilij Košečkin, ktorý je tak tretím víťazom novovzniknutého ocenenia.

Mozjakin predĺžil s Magnitogorskom o ďalšie štyri roky
Do konca sezóna 2017/2018 bude v Metallurgu Magnitogorsk pôsobiť najproduktívnejší hráč a najlepší strelec tohto ročníka KHL Sergej Mozjakin, ktorý so svojím zamestnávateľom predĺžil zmluvu o štyri roky.

Skončila sa základná časť KHL
123. hracím dňom KHL sa skončila základná časť KHL. Dvojice pre prvé kolo play-off vyzerajú takto:
Západná konferencia: SKA Petrohrad – Atlant Mytišči, CSKA Moskva – HC Lev Praha, Dynamo Moskva – HC Slovan Bratislava, Lokomotiv Jaroslavľ – Severstaľ Čerepovec
Východná konferencia: AK Bars Kazaň – Neftechimik Nižnekamsk, Avangard Omsk – Sibir Novosibirsk, Traktor Čeľjabinsk – Barys Astana, Metallurg Magnitogorsk – Salavat Julajev Ufa