Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (19.2.)

utorok, 19. február 2013 12:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z KHL a NHL (19.2.)
Správy dňa z KHL a NHL (19.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

Budaj vo forme!
Vynikajúcim spôsobom využil Peter Budaj chorobu Careyho Pricea, aby presvedčil manažment aj fanúšikov Montrealu o svojich kvalitách. Po tom ako predvčerom inkasoval od Philadelphie len jeden gól dnes v noci vychytal prvé čisté konto v sezóne pri výhre Canadiens 3:0 nad Carolinou.

Halák sa uzdravil
Saint Louis Blues pred zápasom s Vancouverom ohlásili oficiálny návrat Jaroslava Haláka. Prednosť v bráne však dostal dobre chytajúci Jake Allen, Halák bol v štatistikách evidovaný len ako náhradník.

Na Slovan na play-off za 55 eur
Slovan má najdrahšie vstupenky na play-off v KHL, keď sa cena posledných vstupeniek vydražila za 55 eur pri vyvolávacej cene 20 eur. Pre porovnanie: Ak by ste chceli zavítať na play-off do Prahy za vstupenku si zaplatíte 5,50 eur. Druhé najdrahšie lístky na play-off sú v Petrohrade, kde ich zoženiete za 30 eur.

Hviezdami týždňa NHL Fasth, Tavares a Tlustý
Hviezdami týždňa v NHL sa stali švédsky gólman v službách Anaheimu Ducks Viktor Fasth, forward New Yorku Islanders John Tavares a český útočník Jiří Tlustý hrajúci v Caroline Hurricanes.

Chicago zápas od rekordu
Chicago Blackhawks delí jeden zápas od vyrovnania rekordu Anaheimu Ducks zo sezóny 2006/2007, keď „káčeri“ v úvode sezóny neokúsili prehru v riadnom hracom čase šestnásť krát za sebou. Rekord bude môcť Chicago vyrovnať v dnešnom zápase s Vancouverom.

Lehtonen na listinu zranených
Fínskeho brankára Kariho Lehtonena zapísal Dallas Stars na listinu voľných hráčov po tom, čo v piatkovom zápase s Vancouverom odstúpil zo stretnutia už v siedmej minúte, keď si natiahol trieslo. Zaskakovať zaň v bráne bude dvojka Richard Bachman.

Hiller tento týždeň späť do brány Ducks
Jonas Hiller by sa mal po zdravotných ťažkostiach vrátiť tento týždeň do bránkoviska Anaheimu. Počas jeho absencia mal v bráne „káčerov“ neohrozenú pozíciu skvelý Viktor Fasth a tak bude mať švajčiarsky gólman mať čo robiť, aby ho z brány vytisol. 

Ribeiro so 400. asistenciou v kariére
Útočník Washingtonu Capitals Mike Ribeiro zaznamenal svoju 400. asistenciu v kariére. 33-ročný Kanaďan odohral vo svojej kariére 752 zápasov s bilanciou 178+400.

Duel Minnesoty s Detroitom v znamení debutov
Zápas Minnesoty Wild s Detroitom Red Wings priniesol v radoch domáceho celku radosť viacerým hráčom kádru „divochov.“ Z debutu v NHL sa tešil švédsky reprezentant Johan Larsson, ktorý v zostave nahradil zraneného Boucharda. Jason Zucker vsietil svoj premiérový gól v NHL a gólman Kuemper vychytal prvú výhru.

Mrázek späť na farmu
Stretnutie Minnesoty s Detroitom bolo špecifické pre českého gólmana Petra Mrázka, ktorý sa po odchytaní tohto zápasu dozvedel o jeho preradení na farmu do Grand Rapidsu. Mrázek odchytal dva duely a svojmu tímu vychytal jedno víťazstvo.

Lucic nenastúpil vo Winnipegu z osobných dôvodov
Krídelník Milan Lucic sa rozhodol pred stretnutím s Winnipegom opustiť káder „medveďov“ a vrátiť sa do Bostonu. Rozhodol sa tak z osobných dôvodov. V prvom útoku ho nahradil Rich Peverley.

Hörnqvist späť na ľad
Útočník Patric Hornqvist, ktorý pôsobí v tíme Nashvillu Predators sa po trojtýždňovej liečbe zraneného kolena vracia na ľad.

Grigorenko ako zdravý náhradník
Talentovaný ruský útočník Michail Grigorenko ostal v zápase s Pittsburghom sedieť na tribúne ako zdravý náhradník.

V zápase AHL skolaboval Wade McLeod
V stretnutí AHL medzi Spriengfieldom a Adirondackom skolaboval priamo na ľade útočník Wade McLeod. Stalo sa tak po jednom z tvrdých súbojov pri mantineli. McLeod doteraz nebol draftovaný.

Hviezdami týždňa KHL Masalskis, Hietanen a Dugin
Hviezdami týždňa v KHL sa stal gólman Jugry Chanty-Mansijsk Edgar Masalskis, obranca Juuso Hietanen z Nižneho Novgorodu a útočník Jegor Dugov hrajúci v Čeľjabinsku. Najlepším nováčikom bol Vladislav Kartajev z Lokomotiv Jaroslavľ.