Main Content

Správy dňa z KHL a NHL (20.2.)

streda, 20. február 2013 10:03 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z KHL a NHL (20.2.)
Správy dňa z KHL a NHL (20.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.



SLOVAN: Dnes od 16.30 nastúpi Slovan Bratislava na ľade Dynama Moskva na úvodný zápas play-off o Gagarinov pohár. Tréner Čada sa rozhodol, že do duelu nezasiahne Marek Svatoš, ktorý si ho pozrie len z tribúny, pričom ho v treťom útoku nahradí Kytnár. Na súpisku sa vrátil po zranení Peter Olvecký, ktorý bude hrať v lajne so Šťastným a Tomášom Mikúšom. V bránke bude podľa očakávaní Peter Janus.

CHICAGO: V nočnom zápase Chicaga s Vancouverom žiaril slovenský hokejista Marián Hossa, ktorý strelil dva góly a bol vyhlásený za prvú hviezdu stretnutia. Zápas žiaľ nedohral, keď ho trafil rukou do zadnej časti hlavy Jannik Hansen. Hossov stav je zatiaľ otázny, existuje však obava, že bude mať otras mozgu.

Prvý gól Mariána Hossu si pozrite tu >>>

Druhý nádherný gól Hossu si pozrite tu >>>
Surový zákrok na Hossu nájdete tu >>>

CHICAGO: Hokejisti Chicago Blackhawks bodovali aj v šestnástom stretnutí sezóny a vyrovnali rekord NHL v štatistike najlepších vstupov do ročníka.

DETROIT: Slovenský krídelník Tomáš Tatar dostal v detroitskom tíme nové úlohy, keď ho tréner Mike Babcock postaví do prvej presilovkovej lajny po boku Henrika Zetterberga a Pavla Dacjuka. Tatar dnes v noci nebodoval.

NEW YORK RANGERS: John Tortorella pred novinármi priznal, že nie je spokojný s hrou Mariána Gáboríka, ktorý nedokáže podávať stabilne kvalitné výkony. Za vzor dal trenčianskemu rodákovi jeho spoluhráča Carla Hagelina, ktorý v posledných troch dueloch zaznamenal päť gólov.

PHOENIX: Arizonský klub z Phoenixu sa musí zaobísť bez českého útočníka Radima Vrbatu, ktorý vynechal posledný duel „kojotov“ s Calgary kvôli bližšie nešpecifikovanému zraneniu v dolnej časti tela.

VANCOUVER: Útočník Vancouveru Canucks David Booth sa dostal zo zranenia slabín, ktoré si privodil na začiatku sezóny. Booth s „kosatkami“ už trénuje a miesto v základnej zostave by mu mal uvoľniť Andrew Ebbett.

MONTREAL:
Talentovaný forward Brendan Gallagher si zo zápasu s Philadelphiou Flyers odniesol otras mozgu. Podľa slov trénera Michela Therriena sa stav 20-ročného útočníka zlepšuje, no zatiaľ je jeho návrat na ľad vylúčený.

DALLAS:
Český obranca Tomáš Vincour a útočník Tom Wandell opúšťajú prvý tím Dallasu Stars a odchádzajú na farmu do Texasu. Opačným smerom putujú bek Jordie Benn a útočník Matt Fraser.

NEW YORK ISLANDERS: Český bek Raděk Martínek sa uzdravil a po siedmich vynechaných zápasoch zapríčinených zranením triesla sa vracia do zostavy „ostrovanov.“

NEW YORK ISLANDERS: Martínek sa síce vracia do zostavy „Isles,“ no na listine zranených ho „nahradí“ Brian Strait, ktorý si zlomil členok. Na ľad by sa mal vrátiť o šesť až osem týždňov.

COLUMBUS
: Útočník Sean Collins, ktorého si Columbus vybral zo 187. miesta v drafte 2008 odohral svoj premiérový duel v NHL, keď na ľade strávil vyše 15 minút, bodovo sa však nedokázal presadiť.

MINNESOTA/CALGARY: Šéf disciplinárnej komisie NHL Brendan Shanahan sa bude venovať nebezpečným zákrokom Devina Setoguchiho zo San Jose a Mike Giordana z Calgary Flames. Setoguchi trafil nepríjemne vysokou hokejkou Kylea Quinceyho z Detroitu, Giordano nohou podrazil hráča Dallasu Antoinea Rousella.

TORONTO: 26-ročný brankár Toronta Maple Leafs Scrivens si pred dnešnými zápasmi držal peknú sériu bez inkasovaného gólu, keď ostal neprekonaný 144 minút. V posledných dvoch zápasoch vychytal so shutoutom strelcov Ottawy a Floridy.