Main Content

Elitná zostava 24. kola Primera Division podľa Sport7.sk

streda, 20. február 2013 10:40 | Autor: Anton Martinka

Elitná zostava 24. kola Primera Division podľa Sport7.sk
Elitná zostava 24. kola Primera Division podľa Sport7.sk | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend pokračovala španielska Primera Division kompletným 24. kolom, ktoré nám prinieslo porciu zaujímavých zápasov. Prinášame vám elitnú zostavu kola podľa Sport7.sk.

BRANKÁR

Willy Caballero ( Malaga)
- 31 – ročný brankár Andalúzskeho klubu počas zápasu s Athletic Bilbao (1-0) zneškodnil hneď niekoľko vyložených šancí Baskov a stal sa tak jednou z hlavných postáv duelu.

OBRANCOVIA

Federico Fernandéz (Getafe) - Getafe si po debakli na Nou Campe cez víkend udobrilo svojich fanúšikov výhrou nad Celtou Vigo (3-1). Jedným z najlepších hráčov domácich v zápase proti nováčikovi Primera Division bol taliansky obranca Federico Fernandéz. 23- ročný stopér si počas 90 minút strávených na trávniku do bodky splnil defenzívne povinnosti, ktoré okorenil aj gólom na 3-1.

Ricardo Costa ( Valencia) - Valencia napriek vylúčeniu Tina Costu zvíťazila na domácej pôde nad Mallorcou 2:0.  O úvodný gól sa po skvelej hlavičke postaral v 60. minúte Ricardo Costa. Práve strelecký zápis portugalského stopéra sa nakoniec ukázal byť v stretnutí ako zlomový.

Carlos Martinéz (Real Sociedad) - Real Sociedad na domácom ihrisku len remizoval s Levante (1:1) a stratil tak dôležité body v súboji o pohárovú Európu. Vyzdvihnúť však musíme výkon pravého obrancu Carlosa Martinéza, ktorý dokonale ovládol svoj post a a v defenzíve po svojej strane nedal hosťom šancu na nebezpečnú prihrávku.

STREDOPOLIARI

Koke (Atletico Madrid) - Mladučký krídelnik Atlética Madrid Koke nám opäť dokázal, prečo je v mužstve Los Colchoneros tak cenený. V stretnutí na pôde Valladoloidu  (0-3) predviedol krásny krížny pas na Diega Costu, ktorý v 53. minúte upravoval na 0-2.

Gary Medel (Sevilla) - Sevilla tento týždeň brala na domácom ihrisku v zápase proti Deportivu La Coruna všetky tri body (3-1), keď víťazstvo Los Rojiblancos zabezpečil dvoma presnými zásahmi defenzívny záložník Gary Medel. 25 – ročný Čiľan zároveň predviedol bezchybný výkon v strede poľa.

Cesc Fabregas (Barcelona)
- Barcelona bola cez víkend opäť “spasená“ dvoma gólmi Lionela Messiho. Argentínsky kúzelník však nebol jediný, kto podal z Kataláncov v zápase s Granadou (1-2) kvalitný výkon. Skvelú formu potvrdil aj Cesc Fabregas, ktorý sa stal pri absencii Iniestu a Xaviho hlavným motorom záložných radov Blaugranas.

Mesut Ozil (Real Madrid) - Mesut Ozil sa vracia do formy, ktorá ho zdobila počas minulej sezóny. Nemecký špílmacher patril k najtvorivejším hráčom Bieleho baletu aj v súboji s Rayom Vallecano, v ktorom najmä vďaka jeho dvom asistenciám triumfovali Pusinky 2-0.

ÚTOČNÍCI

Lionel Messi (Barcelona) -  Keď Barcelona nemôže Messi jej pomôže. Argentínska blcha zachraňovala Kataláncom po nevýraznom výkone na pôde Granady (1-2) tri body dvoma gólmi v priebehu druhého polčasu. V Primera Division má na svojom konte v tejto sezóne už neuveriteľných 37 presných zásahov.

Adriano Colunga (Getafe) - Najlepším hráčom Getafe v zápase proti Celte (3-1) bol 28 – ročný Adriano Colunga. Španielsky útočník si pripísal na svoje konto jeden gól a jednu asistenciu a právom bol po zápase vyhlásený za najlepšieho hráča stretnutia.

Diego Costa (Atlético Madrid
) -  Ťahúňom ofenzívy Atlética v zápase proti Realu Valladolid (0-3) nebol hviezdny Kolumbijčan Radamel Falcao ale jeho kolega z útoku Diego Costa. 24- ročný Brazílčan upravoval na 2-0, no gólov si mohol na konto pripísať rozhodne aj viac.