Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (21.2.)

štvrtok, 21. február 2013 08:41 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (21.2.)
Správy dňa z NHL a KHL (21.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.



SLOVAN BRATISLAVA: V dnešnom zápase Slovana Bratislava na ľade Dynama Moskva sa postaví medzi tri tyče Branislav Kondrád, ktorý predviedol nedávno výborný výkon na ľade Donbassu Donetsk. V obrane dostane príležitosť Ivan Švárny a v útoku Marek Svatoš. Z tribúny si pozrie zápas Kytnár.

ST.LOUIS: Jaroslav Haláka delilo v noci len 16 sekúnd od tretieho shutoutu v sezóne, keď ho v na konci predĺženia prekonal hráč Colorada Avalanche Jones. Čisté konto si na druhej strane udržal Varlamov. 

NY RANGERS: Hviezdneho krídelníka New Yorku Rangers Ricka Nasha sprevádzajú bližšie nešpecifikované zdravotné problémy, ktorého ho vyradili zo zostavy v poslednom stretnutí „jazdcov“ s Montrealom. Podľa zámorských médií utrpel 28-ročný kanadský reprezentant otras mozgu.

CHICAGO
: „Jastrabi“ z Chicaga sa museli zaobísť v zápase s Vancouverom bez beka Brenta Seabrooka, ktorý si v nedeľňajšom dueli s Los Angeles privodil bližšie nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela, ktoré sa môže odvíjať deň od dňa. Návrat Seabrooka na ľad je tak nepredvídateľný.

ANAHEIM: Fantastické výkony Viktora Fastha v bránkovisku Anaheimu presvedčili vedenie kalifornského klubu, aby so švédskym brankárom predĺžili zmluvu. 30-ročný gólman bude v Anaheime pôsobiť ďalšie dve sezóny.

DETROIT: Zápas Detroitu v Nashville nedochytal gólman „červených krídel“ Jimmy Howard, ktorý odstúpil zo zápasu pre zranenie v hornej časti tela. Špekuluje sa o tom, že mal problémy so zrakom.

DETROIT: V zostave Detroitu sa objavil útočník Jan Mursak, ktorý v tomto ročníku odohral v drese „červených krídel“ len úvodný zápas sezóny, v ktorom si zranil kľúčnu kosť.

MINNESOTA/CALGARY: Útočník Devin Setoguchi bol disciplinárnou komisiou potrestaný len pokutou vo výške 8108 dolárov. Taktiež obranca Calgary Mark Giordano sa obišiel bez trestu zákazu činnosti, do podporného fondu musí kanadský bek zaplatiť 10 000 USD.

WINNIPEG
: Český brankár v službách Winnipegu Jets Ondřej Pavelec odchytal svoj 200. zápas v NHL. Vo svojom jubilejnom štarte pomohol svojmu celku zvíťaziť 1:2 na ľade Buffala Sabres.

MONTREAL:
Švajčiarsky brankár Robert Mayer po sezóne opustí klub Montrealu Canadiens a vráti sa do Európy. Na najbližšie dve sezóny sa upísal účastníkovi najvyššej švajčiarskej hokejovej ligy z Bielu.

NEW JERSEY: Po tom, čo sa 36-ročný útočník Mathieu Darche nedokázal presadiť v zostave New Jersey Devils, rozhodol sa oznámiť koniec kariéry. Darche vo svojej kariére odohral 250 stretnutí s bilanciou 30+42.

SLOVAN: Bratislavský Slovan nezvládol svoj debut v play-off KHL a na ľade Dynama Moskva podľahol obhajcovi Gagarinovho pohára 5:1, keď čestný úspech „belasých“ zaznamenal Michal Vondrka.

HC LEV: Ani pražský Lev nedokázal vo svojom premiérovom predstavení v play-off zvíťaziť, hoci k tomu mal bližšie ako slovenský nováčik. HC Lev podľahol moskovskému CSKA 3:2 po predĺžení.

VÝSLEDKY KHL: Ďalšie výsledky prvého kola play-off:
Lokomotiv Jaroslavľ – Severstaľ Čerepovec 1:2 (0:1 na zápasy)
SKA Petrohrad – Atlant Mytišči 1:0pp (1:0 na zápasy)

PROGRAM KHL: Dnes sa v play-off KHL odohrajú:

Lokomotiv Jaroslavľ – Severstaľ Čerepovec (0:1 na zápasy)
SKA Petrohrad – Atlant Mytišči (1:0 na zápasy)
Dynamo Moskva – HC Slovan Bratislava (1:0 na zápasy)
CSKA Moskva – HC Lev Praha (1:0 na zápasy)

V Pohári nádeje si sily zmerajú:

Víťaz Čechov – Spartak Moskva
Torpedo Nižnij Novgorod – Dinamo Riga