Main Content

Hokejbal: Dohrávky z jesene zamiešali poradím

štvrtok, 21. február 2013 08:45 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal: Dohrávky z jesene zamiešali poradím
Hokejbal: Dohrávky z jesene zamiešali poradím | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk

Naša najvyššia hokejbalová súťaž mala po zimnej prestávke na programe dohrávky z jesennej časti súťaže. Dôležitý súboj sa odohral v Gajaroch, ku prekvapeniu došlo v Žiari, posledná Žilina sa po dvojkole neodlepila odo dna tabuľky. Zaujímavý priebeh mal aj duel na Záhorí.

SOBOTA

Jokerit Petržalka - Imperial Vitamins Martin  3:5 (2:1,1:2,0:2)
Góly: Takáč, Porupčan, Bakoš - Bielený 2, Wagner, Tomka, Kollár

Zaujímavé stretnutie sa odohralo v Gajaroch, kde domáci žolíci privítali Martin, ktorý minulý víkend triumfoval na Winter Cupe práve v Aréne 71. Stretnutie začalo lepšie pre domácich, Takáč otvoril skóre. Martinčania odpovedali Bieleným, ktorý po rýchlom protiútoku dorazil loptu do siete. Ešte do prestávky išli Jokeriťáci opäť do vedenia, Bakoš iba nahodil a prekvapil brankára hostí. Hostia stihli vyrovnať až v druhej tretine, keď Wagner sledoval loptu a dôrazom pred bránkou vyrovnal. Petržalka však išla aj po tretíkrát do vedenia. Porupčan potrestal chybu súpera v obrane a znova tak viedli domáci. Martin sa spoliehal na pozornú defenzívu a rýchle brejky. Jeden z nich priniesol vyrovnanie na 3:3, keď Tomka po peknej nahrávke strelil gól na 3:3. Tretie dejstvo prinieslo vyrovnaný hokejbal a čakalo sa, kto prikloní vedenie na svoju stranu. Skúsení hostia si počkali na príležitosť, dvojica Sumka – Kollár ušla, Sumkov samostatný nájazd ešte Petrovič zlikvidoval, no na dorážku Kollára už bol prikrátky. Domáci zapli, no Vitamíny pozornou obranou nepúšťali útočníkov Jokeritu do vyložených šancí. 5 minút pred koncom zvýšil Bielený na 3:5 a o víťazstve bolo rozhodnuté.

Žirafa Žilina - ŠHBK Ružinov 1:2 (0:0,1:0,0:2)  
Góly: Gamboš - Danko, Kováč

Jasná záležitosť sa očakávala v Žiline, kde mala byť posledná Žirafa s omladeným kádrom jasnou trojbodovou záležitosťou pre skúsený Ružinov. Úvod patril hosťom, ktorí okupovali bránu domácich, no Winkler podržal. Domáci sa dostávali do útočného pásma hostí iba sporadicky. Prostredná časť sa niesla v podobnom duchu, no prvý gól stretnutia strelili domáci. Ešte predtým mal tutovku Križan, no nedal. Zákonite tak prišiel trest – Gamboš z prvej prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste – 1:0. Domáci sa po tomto góle osmelili, no svoje ďalšie šance nevyužili. Vyrovnanie prišlo hneď na začiatku poslednej časti, Danko potrestal chybné vyhodenie presnou strelou do horného rohu brány. Následne sa začalo vylučovať, domáci svoje presilovky nevyužili a tak prišiel zákonitý trest. Z nenápadnej akcie poslal hostí do vedenia Kováč, ktorý aj s prispením šťastia dotlačil loptu za čiaru. Domáci tak premrhali jednogólový náskok a nepripísali si tak dôležité body do tabuľky. 

N-Sport Trend Pohronie - KKF DT P. Bystrica 3:2 (2:1,0:0,1:1)
Góly: Lunter 2, Heckl – Krúpa, Škrabko

Prekvapivo sa skončilo zápolenie na Pohroní, kde sa domáci aj bez opôr tešili zo zisku troch bodov. Zápas začal mnohými nepresnosťami na oboch stranách, mužstvá sa po zime dostávali dlhšie do zápasu. Domáci išli pred zrakom reprezentačného trénera Ďurisa do vedenia zásluhou Heckla, ktorý v skrumáži prestrelil Bratinu. Domáci ponúkli hosťom možnosť na vyrovnanie vlastnou nedisciplinovanosťou, Krúpa ku koncu presilovej hry vyrovnal do prázdnej brány – 1:1. Hostia boli pri chuti, no Náter sa vyznamenal pri čistých šanciach Považanov. Zákonite tak prišiel trest, Lunter po rýchlom protiútoku strelou do vinkla poslal domácich do vedenia. V druhej tretine gól nepadol, zaujal iba samostatný nájazd Škrabka, ktorý trafil len tyčku. Hostia boli aktívnejší, no Náter bol muž zápasu. Tretia tretina sa hrala opatrnejšie, po chybe domácich prišlo k vyrovnaniu, Škrabko prestrelil brankára domácich. Domáci po tomto momente paradoxne ožili a mali na svojich hokejkách rozhodnutie, no aj brankár Bratina sa vyznamenal. Koniec priniesol naozaj drámu. Hostia zatlačili domácich do hlbokej defenzívy, no z tlaku gól nedali. Naopak po chybe sa do úniku dostal Lunter a 30 sekúnd pred koncom zápasu pekným blafákom zabezpečil domácim dôležité a prekvapivé 3 body.

NEDEĽA

HBK Hokejmarket Skalica - ŠHBK Ružinov 4:3pp (1:0,1:0,1:3-1:0) 
Góly: Martinusík 2, Vadík, Sobol – Križan, Danko, Pardel

Vyrovnaný duel sa odohral na Záhorí, kde domáci nezvyknú púšťať body. V nedeľu tam však zavítal Ružinov, ktorý by v prípade víťazstva nespoznal premožiteľa už v desiatom zápase za sebou. Zápas začal opatrne, Ružinov sa spoliehal na spoľahlivú defenzívu. Mladí Skaličania si počkali na svoju šancu a zásluhou Vadíka, ktorý pohotovo dorazil strelu spoluhráča išli do vedenia. Aj v druhej tretine pokračoval boj o každú loptu. Črtajúce sa prekvapenie po góle Sobola začínalo byť reálne. V presilovke prestrelil brankára hostí. Tretia tretina priniesla zaujímavý zvrat. Takticky vyspelý Ružinov potvrdil svoju skúsenosť a tromi gólmi dokonale otočil zápas. Zaujímavosťou je, že všetky góly Ružinova padli po buly v obrannom pásme domácich. Postupne sa presadili Križan, Danko a Pardel poslal vicemajstra do vedenia – 2:3. Keď už sa zdalo, že si Ružinov postráži vedenie, ušiel Martinusík vo vlastnom oslabení obrane hostí a poslal zápas do predĺženia. Tam opäť úradoval Martinusík, ktorého pekne našiel obranca a pomedzi nohy zabezpečil domácim dôležité 2 body.

HBC Žirafa Žilina - ŠK 98 Pruské 0:2 (0:2,0:0,0:0)
Góly: Bachynec, Buday

Žilinu čakala dohrávka na vlastnom ihrisku aj v nedeľu. Tentoraz privítala Prušťanov, ktorý sa v prípade 3 bodov mohli v tabuľke posunúť na 3.miesto. Žirafa ani v nedeľu nebola v plnej sile, čo hostia od začiatku stretnutia využívali. Do vedenia išli už v 4.min, keď si domáci zle pokryli hráčov hostí a Bachynec dorážkou otvoril skóre stretnutia. Mladí Žilinčania sa pred bránu Mišovca dostávali zriedkavo. Trest v podobe druhého gólu prišiel v 12.min, keď sa domáci dostávali do tlaku, no po rýchlom protiútoku ich rozkvet zastavil Buday – 0:2. Druhá tretina priniesla aktivitu zo strany domácich, no s viacerými presilovkami domácich si pozorná obrana hostí poradila. Šanca Hulína volala po góle, no reprezentačný brankár hostí si s ňou poradil. Posledná časť mohla priniesť rozuzlenie hneď v úvode, no Fumač zápas definitívne nerozhodol. Následne sa pritvrdilo a aj preto sa zaplnili lavice hanby. Brankári však za svoj chrbát nepustili žiadnu strelu. Domáci mali následne viac z hry, no hostia kontrolovali výsledok a nepustili domácich do gólovej šance. S prehľadom si tak do tabuľky pripísali ďalšie tri body a vytiahli sa v tabuľke na 3.miesto. Naopak Žilina ostáva posledná a na Pohronie stráca po víkende 4 body.

 
Aktuálna tabuľka
P
Názov tímu
PZ
V
VP
PP
P
Sk
Gr
B
1.
HBK Nitrianski Rytieri Nitra
18
12
2
2
2
102:37
+65
42
2.
ŠHBK Ružinov
18
8
3
2
5
59:49
+10
32
3.
ŠK 98 Pruské
18
8
2
3
5
58:54
+4
31
4.
LG TPS Bratislava
18
8
2
2
6
48:48
0
30
5.
Jokerit Petržalka
18
7
3
3
5
54:59
-5
30
6.
Imperial Vitamins Martin
18
8
1
2
7
50:45
+5
28
7.
KKF Double Team PB
17
7
0
2
8
43:36
+7
23
8.
HBK Kometa Vrútky
18
4
5
1
8
50:69
-19
23
9.
MŠK Kežmarok
18
6
0
4
8
55:65
-10
22
10.
HBK hokejmarket Skalica
17
6
1
2
8
43:55
-12
22
11.
N-Sport Trend Pohronie
18
4
4
1
9
46:73
-27
21
12.
HBC Žirafa Žilina
18
5
1
0
12
49:67
-18
17