Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (22.2.)

piatok, 22. február 2013 11:51 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (22.2.)
Správy dňa z NHL a KHL (22.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

CHICAGO: Štart slovenského útočníka Mariána Hossu v piatkovom stretnutí so San Jose sa zdá byť reálny. 34-ročný krídelník zinkasoval v poslednom stretnutí „jastrabov“ s Vancouverom tvrdý zákrok do hlavy od útočníka Canucks Jannika Hansena.

CAROLINA: Carolina Hurricanes prišla o svojho druhého najproduktívnejšieho hráča Jeffa Skinnera. Kanadský útočník v zápase s Toronto utrpel otras mozgu a dĺžka jeho absencie nie je známa.

COLORADO: Zápas Colorada so Saint Louis Blues (1:0 po predĺžení) nedohral český krídelník Milan Hejduk, ktorý ľad opustil v úvodnej tretine po tom, čo si privodil zranenie trupu. Dĺžka Hejdukovej absencie nie je známa.

ST. LOUIS: V dueli Colorado so St. Louis sa zranil aj hosťujúci útočník. Nováčik Vladimir Tarasenko zinkasoval tvrdý úder do hlavy od centra Davida Olvera a zo zápasu musel odstúpiť. Domáci hráč za zákrok nebol potrestaný.

ST. LOUIS: Vedenie „Bluesmanov“ po uzdravení Jaroslava Haláka poslalo na farmu brankára Jakea Allena, ktorý zaskakoval za Haláka počas jeho zdravotných problémov.

PHILADELPHIA: V zápase Pittsburgh – Philadelphia sa zranil útočník hostí Matt Read. 26-ročný forward utrpel bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela. Termín jeho návratu na ľad je zatiaľ nejasný.

BUFFALO: Po 16 sezónach strávených na lavičke Buffala Sabres bol odvolaný kouč Buffala Sabres Lindy Ruff. Dočasne ho nahradí Ron Rolston, tréner farmy „šablí“ z Rochestru.

VANCOUVER: Krídelník Jannik Hansen dostal od disciplinárnej komisie jednozápasový dištanc za zákrok na slovenského útočníka Mariána Hossu. Dánsky útočník tak vynechal dnešné stretnutie v Dallase.

PITTSBURGH: Obranca Mark Eaton by sa rád vrátil do zostavy „tučniakov.“ Eaton naposledy pôsobil v New Yorku Islanders, kde mu však skončila zmluva a teraz sa snaží presadiť v zostave svojho bývalého klubu s ktorý v roku 2009 vyhral Stanley cup.

SLOVAN:
V druhom zápase prvého kola play-off KHL Slovan prehral 3:2 po predĺžení na ľade Dynama Moskva a do Bratislavy sa tak vracia za stavu 0:2 na zápasy. Domáce duely odohrá Slovan v nedeľu a v pondelok.

LEV: Ani HC Lev nedokázal v Moskve zvíťaziť, keď domácemu CSKA podľahol tesne 3:2 po predĺžení, keď rozhodujúci gól padol až v 90. minúte z hokejky Grigorenka. Lev odohrá svoje domáce zápasy rovnako ako Slovan v nedeľu a v pondelok.

PLAY-OFF KHL: Ďalšie zápasy play-off KHL:
Avangard Omsk – HC Sibir Novosibirsk 5:0 (1:0 na zápasy)
Metallurg Magnitogorsk – Salavat Julajev Ufa 3:4pp (0:1 na zápasy)
Traktor Čeľjabinsk – Barys Astana 3:4pp (0:1 na zápasy)
AK Bars Kazaň – Neftechimik Nižnekamsk 5:1 (1:0 na zápasy)
Lokomotiv Jaroslavľ – Severstaľ Čerepovec 2:1 (1:1 na zápasy)
SKA Petrohrad – Atlant Mytišči 7:0 (2:0 na zápasy)

POHÁR NÁDEJE KHL: Výsledky Pohára nádeje KHL:
Spartak Moskva – Viťaz Čechov 2:2
Dinamo Riga – Torpedo Nižnij Novgorod 4:1