Main Content

NHL: Marián Hossa: "Pohár vezmem na ihrisko, kde sme s bratom vyrastali"

štvrtok, 5. august 2010 15:03 | Autor: TASR

NHL: Marián Hossa: "Pohár vezmem na ihrisko, kde sme s bratom vyrastali"
NHL: Marián Hossa: "Pohár vezmem na ihrisko, kde sme s bratom vyrastali" | zdroj: SITA

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa sa v drese Chicaga konečne dočkal. Aj jeho zásluhou totiž na Slovensko pricestovala najcennejšia hokejová klubová trofej na svete - Stanleyho pohár.

Najbližšie dni bude mať šancu radovať sa z jeho prítomnosti spolu s rodinou či priateľmi. Hráči víťazného tímu so spomenutým pohárom zvyknú stvárať bežné, ale aj neuveriteľné kúsky, tridsaťjedenročný Marián Hossa si ním splní jeden dávny sen sebe aj kamarátom. "Jedným z tých špeciálnych miest, kde pohár chcem zobrať, je ihrisko, kde sme s bratom Marcelom vyrastali. Práve na ňom sme hrali naše vlastné úžasné hokejbalové súboje o Stanleyho pohár na štyri víťazné zápasy. Kamarátom zo sídliska som vtedy sľúbil, že si raz zahráme o skutočný Stanleyho pohár. Som rád, že to môžeme teraz naplniť. Budú to úžasné pocity, keď s trofejou prídem do našej malej dielničky, kde máme všetky trofeje a fotografie z našich hokejbalových čias," prezradil rodák zo Starej Ľubovne a odchovanec trenčianskeho hokeja Marián Hossa. Z trofeje sa chystá jesť svoje obľúbené bryndzové pirohy, ale aj niečo vypiť: "Určite môžem ubezpečiť, že sa z neho bude piť aj veľa šampanského."

Samotný príchod prestížnej trofeje na Slovensko a už len vizuálny kontakt s ňou si Marián Hossa evidentne užíval. "Keď sme pohár vyhrali, oslavy boli asi to najkrajšie, čo som zažil. Teraz, keď sa pohár objavil doma, sa mi v hlave všetko zopakovalo. V Chicagu boli krásne oslavy, ale teším sa na to, čo bude doma. Som veľmi rád, že je tu a len teraz si to začneme užívať," uviedol zástupcom médií starší z bratov Hossovcov, ktorý naznačil aj najbližší súkromný program s trofejou. "Zastavíme sa u svokrovcov, nasledovať bude u nás doma záhradná párty. Uvidíme, či náhodou neskončíme s pohárom v bazéne, možno sa s ním vykúpem," povedal s úsmevom Marián Hossa, ktorý si údajne ani nedokázal predstaviť situáciu, že by mu začiatkom júna unikol pohár pomedzi prsty vo finále aj po tretíkrát. "Asi by som sa v takom prípade zbalil a šiel hrať KHL niekde na Sibír," zasmial sa skúsený krídelník.

Mariánovi Hossovi sa prestížnu trofej podarilo získať spolu s ďalším Slovákom Tomášom Kopeckým, ktorý ju na Slovensko priniesol už v roku 2008, keď v play-off NHL triumfoval s Detroitom. "Tomáš je vynikajúci spoluhráč. Chodil na základnú školu s bratom Marcelom, takže oni sa poznajú lepšie a dlhšie. V profilige sme sa aj my spoznali viac, je to fajn chalan do partie. Ako hokejista je veľký bojovník s vynikajúcou strelou, na ľade je veľmi nebezpečný," charakterizoval Hossa spoluhráča z Detroitu aj Chicaga Kopeckého.