Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (23.2.)

sobota, 23. február 2013 12:02 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (23.2.)
Správy dňa z NHL a KHL (23.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

CHICAGO: Hokejisti Chicaga zlomili v piatok večer v zámorskej NHL historicky rekord. Po výhre nad San Jose 2:1 si pripísali na konto 17-ty zápas v rade bez prehry po základnej hracej dobe, čo sa doposiaľ nepodarilo žiadnemu inému klubu.

PHILADELPHIA:
Útočník Matt Read bude svojmu tímu chýbať šesť týždňov po tom ako si v zápase s Pittsburghom natrhol medzirebrové svaly. Pripojil sa tak k maródom Scottovi Hartnellovi, ktorý by mal „letcom“ chýbať minimálne týždeň a Andrejovi Meszárošovi, ktorý by sa do zostavy svojho tímu mal zapojiť o sedem až desať týždňov.

CAROLINA: Po Jeffovi Skinnerovi, ktorý si privodil otras mozgu, vypadol zo stavy „Canes“ aj Tim Brent, ktorý v zostave Caroliny chýba kvôli bližšie nešpecifikovanému zraneniu v dolnej časti tela.

DETROIT/CALGARY: Zápas Detroitu a Calgary nedohrali hosťujúci útočník Arťom Anisimov a domáci bek Kyle Quincey, ktorí sa po vzájomnej zrážke porúčali z ľadu. Anisimov bol z ľadu odnesený na nosítkach s podozrením na zranenie hlavy. Quincey sa pri pokuse o bodyček na ruského krídelníka zranil nohu.

OTTAWA: K ottawským maródom Jasonovi Spezzovi a Erikovi Karlssonovi sa pridala aj ďalšia hviezda „Sens.“ Momentálne líder brankárskych štatistík v percentuálnej úspešnosti a priemere inkasovaných gólov Craig Anderson si poranil pravý členok.

BOSTON: Milan Lucic sa vrátil do zostavy Bostonu Bruins, ktorý vynechal posledný duel „medveďov“ s Winnipegom. 

CALGARY: Český forward Roman Horák spoločne s útočníkom Blairom Jonesom sa vracajú na farmu do AHL do Abbotsfordu. Do A tímu ako náhrada prichádza Akim Aliu.

EDMONTON:
Obranca „Olejárov“ Theo Peckham sa objavil prvýkrát v tejto sezóne na ľade, keď sa vrátil po zranení panvy. Oilers teraz musia riešiť zloženie svojej obrany, keď na súpiske majú osem bekov. Minulý zápas na tribúne sedeli Ryan Whitney a Corey Potter.

EDMONTON: Do zostavy Edmontonu sa vracia útočník Ryan Jones, ktorému tímoví lekári ohlásili, že už sa už môže zapájať do fyzických kontaktov. Jones si privodil 16. januára zranenie oka.

NHL: V NHL sa odohrala prvá tretina základnej časti. Tabuľke kraľuje v riadnom hracom čase doposiaľ neporazené Chicago Blackhawks s 31 bodmi. Druhá priečka v NHL patrí Anaheimu Ducks, ktorý má na svojom konte 25 bodov. Prvé miesto v tabuľke produktivity patrí útočníkovi Buffala Sabres Thomasovi Vanekovi (12+13), ktorému na chrbát dýcha Sidney Crosby z Pittsburghu. Ten má taktiež 25 kanadských bodov, no vsietil menej gólov (7+18).

ČEĽJABINSK: Vedenie klubu Traktora Čeľjabinsk predĺžilo kontrakt s jeho súčasným trénerom Valerijom Belousovom.

KHL play-off: Výsledky piatkových stretnutí play-off KHL:

Avangard Omsk – HC Sibir Novosibirsk 0:1 (1:1 na zápasy)
Metallurg Magnitogorsk – Salavat Julajev Ufa 2:0 (1:1 na zápasy)
Traktor Čeľjabinsk – Barys Astana 3:5 (0:2 na zápasy)
AK Bars Kazaň – Neftechimik Nižnekamsk 3:0 (2:0 na zápasy)