Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (24.2.)

nedeľa, 24. február 2013 13:27 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (24.2.)
Správy dňa z NHL a KHL (24.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

TAMPA BAY: Martinský rodák Richard Pánik si dnes v noci otvoril gólový účet v NHL, keď pomohol Tampe Bay jedným presným zásahom k víťazstvu na ľade Caroliny (2:5). Prvý gól Pánika v jeho kariére v NHL si pozrite tu >>>

DETROIT: V desiatom zápase Tomáša Tatara za Detroit Red Wings zaznamenal útly slovenský útočník piaty bod, keď Red Wings pomohol gólom k výhre 4:0 s Nashvillom. Tatarov gól si pozrite tu >>>

ST.LOUIS:
Po doliečení zranenia triesiel sa dostáva do výbornej formy Jaroslav Halák, ktorý dnes v noci pomohol Bluesmanom k výhre s Colombusom (2:1) 19 úspešnými zákrokmi. Halák je v priemere inkasovaných gólov na zápas na siedmom mieste v lige (1,69). V úspešnosti zákrokov je spomedzi brankárov ligy na 24. mieste (91,1%).

WASHINGTON:
V sobotňajšom zápase Washington – New Jersey sa „vyšantil“ Alexander Ovečkin, ktorý hattrickom pomohol svojmu tímu k výhre 5:1 a tak dal jasne najavo, že s nim napriek nie príliš výrazným výkonom v prvej tretine súťaže treba stále rátať.

PITTSBURGH: Ruský center v službách Pittsburghu Penguins Jevgenij Malkin nedohral stretnutie s Floridou Panthers (3:1), keď 15 minút pred koncom stretnutia opustil ľadovú plochu a do zápasu sa už nevrátil. Malkin nedohral stretnutie po tom, čo ho na mantinel narazil bek Erik Gudbranson. Bližšie informácie o stave ruského hokejistu nie sú známe. Špekuluje sa aj o tom, že Malkin utrpel otras mozgu.

OTTAWA: Brankár Ottawy Senators Craig Anderson by sa mal o tri až štyri dni vrátiť do zostavy „Sens.“ Kanadský gólman si v stretnutí s New Yorkom Rangers zranil pravý členok.

NY ISLANDERS:
Vedenie klubu „ostrovanov“ poslalo svojho brankára Ricka DiPietra na waiver list. Ak si ho žiadne z tímov nevyberie do dvoch dní (jeden už ubehol), tak americký gólman poputuje na farmu do Bridgeportu.

CHICAGO: Slovenský krídelník hrajúci v Chicagu Blackhawks Marián Hossa potvrdil, že je stopercentne fit a žiadne následky nevyberavého zákroku útočníka Vancouveru Canucks Jannika Hansena, ktorý Hossu trafil v jednom zo súbojov lakťom do hlavy, nepociťuje.

CHICAGO: V zápase Chicaga Blackhawks so San Jose Sharks sa v drese domácich objavili traja navrátilci. Do zostavy „jastrabov“ sa vrátili zranení brankár Corey Crawford, bek Brent Seabrook a útočník Daniel Carcillo.

CHICAGO: Víťazstvo Chicaga nad San Jose si vyžiadalo daň v podobe zranenie stredného útočníka Davida Bollanda. 26-ročný útočník si privodil bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela. Jeho stav by sa mal odvíjať deň od dňa.

EDMONTON: Dva zápas bude „olejárom“ chýbať útočník Taylor Hall, ktorý bol potrestaný za likvidačný zákrok na forwarda Minnesoty Wild Cala Clutterbucka v štvrtkovom zápase. Hall taktiež bude musieť do hráčskeho podporného fondu odviesť 9730 amerických dolárov.

VANCOUVER: Duel v Nashville nedohral bek Vancouveru Canucks Kevin Bieksa, ktorý odstúpil pre bližšie nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela.

DETROIT: Klub z „Hockeytownu“ umiestnil na listinu voľných hráčov útočníka Jana Mursaka. Ak o slovinského krídelníka ďalšie kluby nebudú mať záujem, poputuje na farmu Detroitu do AHL, kde bude hájiť farby Grand Rapids Griffins.