Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (25.2.)

pondelok, 25. február 2013 08:29 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (25.2.)
Správy dňa z NHL a KHL (25.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

 


 
SLOVAN: Miroslav Šatan v relácií TV Markíza Na telo prezradil, že zvláda tréningy, šoféruje a veľmi ho to láka na ľad. Či sa však vráti do profesionálneho kolotoča ešte nevie, rozhodnúť by sa o tom malo až v lete. Šatan zároveň priznal, že ak bude nutná operácia zrejme by to znamenalo koniec kariéry.

SLOVAN:
Vo včerajšom zápase Slovana s Dynamom Moskva (2:4) sa udiala kuriózna vec. Napriek tomu, že Belasí mali v priebehu základnej časti KHL najvernejších fanúšikov a s výnimkou jedného zápasu vždy vypredané, v historicky prvom duely play-off KHL v Bratislave boli v aréne stovky voľných miest. Tréner Čada priznal, že si počas zápasu voľné miesta všimol a mrzeli ho.  

DETROIT: 
Tomáš Tatar presvedčil trénera Red Wings Mika Babcocka, podľa ktorého je slovenský útočník už platným hráčom prvého tímu. Viac informácií tu >>>
BUFFALO: .Slovenský bek Andrej Sekera sa vrátil do zostavy Buffala Sabres, po tom ako vynechal tri stretnutia pre zranenie. Sekera strávil na ľade 23 minút a 43 sekúnd, no do štatistík sa zapísať nedokázal, keďže jeho tím prehral 0:4 s New Yorkom Islanders.
 
OTTAWA: 31-ročný brankár Ottawy Senators Craig gólman si v minulotýždňovom stretnutí s New Yorkom Rangers zranil pravý členok a napriek tomu, že ešte stále cíti bolesti v nohe, vo štvrtok by mal byť pripravený nastúpiť proti Bostonu.
 
NY RANGERS: Obranca New Yorku Rangers Ryan McDonagh nedohral stretnutie s Montrealom Canadiens po tom, čo ho v úvode prvej tretiny narazil na mantinel Max Pacioretty. McDonagh si pri náraze udrel hlavu a do zápasu už nenastúpil.
 
MONTREAL: Forward Max Pacioretty sa za tento zákrok na McDonagha bude zodpovedať pred disciplinárnou komisiou. V zápase americký útočník zinkasoval za tento zákrok dvojminútový trest.
 
SAN JOSE: Šéf disciplinárnej komisie NHL Brendan Shanahan sa bude zaoberať počínaním Ryana Clowea, útočníka San Jose Sharks. Ten sa zapojil do bitky v stretnutí v Chicagu Blackhawks napriek tomu, že počas momentu, kedy sa bitka strhla, nebol na ľade. 30-ročný útočník by mohol obdržať trest na päť až desať zápasov.
 
CALGARY: Do zostavy „plameňov“ z Calgary sa vracia Sven Bäerteschi, ktorý maródoval so zranením panvy. Miesto v zostave mu uvoľnil Roman Červenka.
 
COLUMBUS: Arťom Anisimov vynechal posledný duel Columbusu Blue Jackets kvôli zraneniu hlavy a termín jeho návratu na ľad je zatiaľ nejasný. Z nemocnice ho však už pustili.
 
NY ISLANDERS: Brankár Stephen Valiquette sa vracia k aktívnej hokejovej činnosti, keď sa dohodol na novom kontrakte s tímom AHL Bridgeportom, ktorý je farmou New Yorku Islanders.
 
SAN JOSE/PHOENIX/PHILADELPHIA/EDMONTON/MONTREAL: Počas víkendu sa do zostáv svojich klubov vrátili piati zranení hráči – James Sheppard zo San Jose, Matthew Lombardi z Phoenixu, Scott Hartnell z Philadelphie, Ryan Jones z Edmontonu a Brendan Gallagher z Montrealu.