Main Content

Čo by ste mali vedieť pred dnešným El Clásicom?

utorok, 26. február 2013 16:55 | Autor: Jakub Vaverka

Čo by ste mali vedieť pred dnešným El Clásicom?
Čo by ste mali vedieť pred dnešným El Clásicom? | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

Futbalový svet sa v utorok večer opäť nachvíľu zastaví. Zraky futbalových fanúšikov sa upriamia na barcelonský Camp Nou, kde domáci Katalánci privítajú svojho úhlavného rivala z Madridu v odvete semifinále Copa Del Rey. Prvý zápas skončil 1:1.



Posledných 5 vzájomných zápasov:
Jan 30, 2013  Real Madrid 1 - FC Barcelona 1 (pohár)
Okt 7, 2012  FC Barcelona 2 - Real Madrid 2  (liga)
Aug 29, 2012  Real Madrid 2 - FC Barcelona 1(superpohár)
Aug 23, 2012  FC Barcelona 3 - Real Madrid 2 (superpohár)
Apr 21, 2012  FC Barcelona 1 - Real Madrid 2  (liga)



V posledných piatich zápasoch má Barcelona bilanciu troch výhier, jednej remízy a jednej prehry.  Body Katalánci stratili len štadióne Mestalla, kde remizovali s Valenciou 1:1 a prehrali uplynulý týždeň na San Sire s AC Miláno.

Real Madrid má z posledných piatich meraní síl na vlas rovnakú bilanciu ako Barcelona. Získal tri skalpy, remizoval v Lige majstrov s Manchestrom United a prehral v Granade 0:1, kde bol smolným hrdinom Cristiano Ronaldo, ktorý si strelil vlastný gól.

Najlepším strelcom doterajšieho priebehu Copa del Rey je kanonier Atlética Madrid Diego Costa so šiestimi presnými zásahmi. Treba však dodať, že ku štyrom gólom mu pomohli pokutové kopy.
 
Najlepším pohárovým strelcom Barcelony je David Villa s piatimi gólmi. Najlepším Madridčanom je v tejto disciplíne Cristiano Ronaldo so štyrmi presnými zásahmi.

Pred týmto zápasom sa vyjadril najlepší futbalista na svete, Lionel Messi, že oddych nepotrebuje. Viacero jeho kritikov totiž tvrdí, že nevysoký argentínsky útočník pôsobí v posledných zápasoch unaveným dojmom.

V tábore Realu pochválil skúsený stopér Pepe svojho mladšieho kolegu Raphaela Varaneho, o ktorom prehlásil, že raz bude najlepším stopérom sveta. Varane bol v prvom semifinálovom zápase proti Barce jediným strelcom svojho tímu.

Brazílsky záložník Kaká si myslí, že tréner José Mourinho mu dá proti Barcelone šancu. Podľa Brazílčanových slov ho kontroverzný kouč Bieleho Baletu jednoducho potrebuje. Či však dostane šancu v základnej zostave, je dosť otázne.

Posledný zápas týchto rivalov na barcelonskom Nou Campe sa odohral 21. apríla 2012, keď o výhre 2:1 Realu Madrid rozhodol Cristiano Ronaldo. Tento zápas bol jedným z rozhodujúcich v minulosezónnom boji o titul.

Ak by Real Madrid v Barcelone nepostúpil,  zverenci Josého Mourinha upriamili všetky svoje sily na Ligu majstrov, pretože v domácej lige strácajú práve na Kataláncov priepastných 16 bodov a vidina obhajoby titulu je už iba utópiou.

FC Barcelona domácom trávniku neprehrala už 22 zápasov v rade, vo všetkých súťažiach. Katalánci si v týchto dueloch zapísali obdivuhodných 18 výhier a len štyri remízy. Posledným tímom, ktorý na horúcej barcelonskej pôde vyhral bol práve Real.

Zverenci kouča Tita Vilanovu vyhrali iba jeden z posledných šiestich zápasov proti Bielemu Baletu. Zo zvyšných piatich za zrodila trikrát remíza a dvakrát Blaugranas museli pred súperom skloniť hlavu.

Tento zápas bude 224. vzájomným medzi týmito nezmieriteľnými rivalmi.  Real má na konte 88 víťazstiev, zatiaľ čo Barcelona „len“ 87. V prípade katalánskeho víťazstva dnes večer by sa séria po dlhom čase vyrovnala.

Los Blancos vyhrali iba tri zo svojich posledných desiatich zápasov na ihriskách súperov. Okrem toho si zapísali tri remízy a až štyri prehry, čo je pre mužstvo ako Real Madrid alarmujúce.

Hráčom, ktorému sa v El Clásicach v poslednom čase najviac darí je Cristiano Ronaldo. Portugalský loptový kúzelník skóroval v posledných siedmich Clásicach sedemkrát.

Hlavným rozhodcom bude skúsený Alberto Unidiano Mallenco, ktorého môžete poznať aj zo zápasov Champions League.

Na tento ostro sledovaný zápas si môžete staviť aj v našej tipovacej lige. Na FC Barcelona je vypísaný kurz 1,61, na remízu 4,09 a na výhru hostí 4,46.  My sa prikláňame k nerozhodnému stavu po 45 minútach, na ktorý je určený kurz 2,31.

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it