Main Content

Žreb EL-UEFA: Slovan dostal do baráže ťažkého súpera - VfB Stuttgart

piatok, 6. august 2010 14:46 | Autor: TASR

Slovan Bratislava, ktorý vďaka včerajšej domácej remíze 1:1 s Crvenou Belehrad postúpil do baráže o postup do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA narazí v baráži na silný nemecký klub VfB Stuttgart. Pozrite si vyžrebované dvojice, pod ktorými nájdete reakcie na žreb z tábora Slovanistov.

Dvojice v play-off futbalovej Európskej ligy UEFA 2010/2011, ktoré vyžrebovali v piatok v sídle Európskej futbale únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone (prvé zápasy sú na programe 19. augusta, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 26. augusta)

Play-off Európskej ligy UEFA 2010/11 - vyžrebované dvojice:


Paríž St. Germain (Fr.) - Maccabi Tel Aviv (Izr.)
Bayer Leverkusen (Nem.) - SC Tavria Šimferopoľ (Ukr.)
CSKA Moskva (Rus.) - Anorthosis Famagusta (Cypr.)
Hajduk Split (Chorv.) - Unirea Urziceni (Rum.)
Feyenoord Eindhoven (Hol. ) - KAA Gent (Belg.)
KRC Genk (Belg.) - FC Porto (Portug.)
DVSC Debrecín (Maď.) - PFC Litex Loveč (Bulh.)
Aris Solún (Gréc.) - Austria Viedeň (Rak.)
Galatasaray Istanbul (Tur.) - Karpaty Ľvov (Ukr.)
US Palermo (Tal.) - NK Maribor (Slovin.)
FC Bruggy (Belg.) - Dinamo Minsk (Biel.)
Omónia Nikózia (Cypr.) - Metalist Charkov (Ukr.)
FC Vaslui (Rum.) - OSC Lille (Fr.)
SSC Neapol (Tal.) - IF Elfsborg (Švéd.)
Sporting Lisabon (Portug.) - Bröndby Kodaň (Dán.)
Grasshopper Zürich (Švajč.) - Steaua Bukurešť (Rum.)
FC Liverpool (Angl.) - Trabzonspor (Tur.)
Celtic Glasgow (Škót.) - FC Utrecht (Belg.)
Borussia Dortmund (Nem.) - FK Karabach (Kaz.)
AIK Štokholm (Švéd.) - Levski Sofia (Bulh.)
Sturm Graz (Rak.) - Juventus Turín (Tal.)
Getafe (Šp.) - APOEL Nikózia (Cypr.)
Dundee United (Škót.) - AEK Atény (Gréc.)
AZ Alkmaar (Hol.) - FC Aktobe (Kaz.)
FC Dnepro Dnepropetrovsk (Ukr.) - Lech Poznaň (Poľ.)
Rapid Viedeň (Rak.) - Aston Villa (Angl.)
CSKA Sofia (Bulh.) - The New Saints (Ír.)
Besiktas Istanbul (Tur.) - IFK Helsinki (Fín.)
ŠK SLOVAN BRATISLAVA (SR) - VfB Stuttgart (Nem.)
Sibir Novosibirsk (Rus.) - PSV Eindhoven (Hol.)
FC BATE Borisov (Biel.) - CS Marítimo (Portug.)
FC Lausanne-Sport (Švajč.) - Lokomotiv Moskva (Rus.)
ETO Györ (Maď.) - Dinamo Záhreb (Chorv.)
BK Odense (Dán.) - Motherwell (Škót.)
PAOK Solún (Gréc.) - Fenerbahce Istanbul (Tur.)
Villarreal CF (Šp.) - FC Dnepr Mogilev (Biel.)
FC Temešvár (Rum.) - Manchester City (Angl.)

Reakcie z tábora Slovana na žreb baráže EL UEFA

Erik Grendel (stredopoliar Slovana): "Žreb play-off som sledoval veľmi pozorne. Z tých súperov, ktorých sme mohli dostať, som si želal Sofiu. Predsa len Sofia je skôr zdolateľná prekážka ako Stuttgart. Ale taký je žreb. Musíme odohrať dva zápasy, tak ich odohráme. Verím, že budeme hrať tak dobre a kolektívne, ako sme hrali proti Crvenej zvezde Belehrad. Keď podáme ešte lepší výkon, môžeme prekvapiť aj tohto silného súpera. V konfrontácii s ním môžeme iba získať. Nemáme čo stratiť. Neviem, či je výhodou, že začíname doma. Uvidíme, čo v súboji so Stuttgartom dokážeme."

Jozef Jankech (hlavný tréner Slovana): "Dostali sme veľmi silného a atraktívneho súpera. Vedel som si predstaviť aj iné mužstvo, žreb je však žreb a treba ho rešpektovať. Stuttgart je kvalitné mužstvo, ale aj my máme určitú kvalitu. Verím, že hráči sa v konfrontácii s takým silným rivalom vyburcujú k veľkým výkonom a diváci najmä doma v krátkom čase uvidia ďalšie zaujímavé futbalové stretnutie. Dúfam, že chlapci predvedú také výkony, ako proti Crvenej zvezde, cez ktorú sme do play off teraz prešli. Fakt, že začíname doma, považujem trochu za nevýhodu, ale v športe je všetko možné."

Kornel Saláta: "Dostali sme Stuttgart a to je určite dobré mužstvo. Tak rozhodol žreb a tak to musíme aj brať. Mohli sme dostať napríklad Eindhoven alebo Aston Villu a to by bolo, myslím si, ťažšie. Nemecký futbal aj na klubovej úrovni je kvalitný, ale netreba sa báť. Proti Crvenej zvezde sme ukázali, že vieme zahrať aj proti kvalitnému súperovi. Niečo sme už teda dosiahli a treba v tom pokračovať. Prvý zápas hráme doma pred našimi divákmi a to musíme využiť na nejaký dobrý výsledok."

Jakub Sylvestr: "Stuttgart je silný súper. Nemecká liga má svoju kvalitu, ale my urobíme všetko pre to, aby sme postúpili. Beriem to tak, že z možných súperov, ktorí prichádzali do úvahy, sme si už veľmi nemohli vyberať. Vyradili sme jedného silného súpera Crvenu zvezdu Belehrad. Stuttgart je zrejme ešte o niečo silnejší, v kádri majú Cacaua, ale my sa pobijeme aj s nimi o čo najlepší výsledok. Začíname doma a musíme zahrať tak, aby to bola pre nás výhoda a v odvete sme ešte mali o čo hrať. Verím, že prídu diváci, ako prišli aj teraz proti Crvenej zvezde, a vytvoria super atmosféru. Teším sa."

Milan Ivana (stredopoliar Slovana): "Stuttgart je veľmi ťažký, ale atraktívny súper, jeden z najťažších, akého sme mohli pri tomto žrebe dostať. Naši priaznivci si určite prídu na svoje, lebo v krátkom čase na našom štadióne uvidia ďalšieho silného súpera. Stuttgart má kvalitné mužstvo, bude to s ním veľmi ťažké. Urobíme však všetko pre to, aby sme v tomto meraní síl odohrali dva dobré zápasy. Či to bude stačiť na postup ďalej, neviem posúdiť. Takisto neviem povedať, ani to, či bude pre nás výhodou, že prvý zápas budeme hrať doma. Všetko bude závisieť od vývoja a najmä výsledku prvého stretnutia."