Main Content

Premier League: V nedeľu prestížný duel Manchester United - Chelsea Londýn

piatok, 6. august 2010 18:01 | Autor: TASR

Futbalisti anglického veľkoklubu FC Chelsea v minulej sezóne získali pod taktovkou nového trénera Carla Ancelottiho titul v najvyššej súťaži Premier League a ukončili tak trojročnú sériu dominovania Manchestru United.

V nedeľu 8. augusta sa v Anglicku chystá atraktívny zápas Community Shield, v ktorom proti sebe nastúpia víťaz Premier League a držiteľ Anglického pohára. Na štadióne vo Wembley si zahrajú práve FC Chelsea a Manchester United. Tréner "červených diablov" Alex Ferguson uviedol, že jeho najväčšia hviezda Wayne Rooney odohrá minimálne 45 minút. Škótsky kormidelník však tvrdí, že nepôjde ani zďaleka o najkvalitnejšie futbalové predstavenie jeho zverencov. Veľké výkony "červených diablov" prídu údajne až počas sezóny. "Na svetový šampionát nám odišlo veľké množstvo hráčov. Po skončení turnaja sme im museli dať voľno. Dostali 28 dní dovolenky a dúfam, že sa nám to v sezóne vráti," uviedol 68-ročný rodák z Glasgowa.

Ferguson povedal, že Chelsea bude aj v nasledujúcej sezóne jeho najväčším konkurentom v boji o prvé miesto. Do úvahy pripadajú aj neskromne míňajúci Manchester City, či Tottenham Hotspur, ktorý v minulom ročníku skončil na skvelom štvrtom mieste. Ferguson však aj napriek tomu tvrdí, že jediným veľkým protivníkom je mužstvo "The Blues". "Chelsea vyhrala v minulej sezóne ligu i FA Cup, to nemôžem brať na ľahkú váhu. V súťaži je veľa nebezpečných tímov. V minulom ročníku sa porušila tradícia 'veľkej štvorky' štvrtou priečkou Tottenhamu. Urobili značný progres a tiež Manchester City neustále nakupuje posily, takže si aj na nich treba dávať pozor. Takisto treba spomenúť aj Everton, napriek početným zraneniam dokázali dosiahnuť veľký úspech. Liga bude veľmi dramatická, o tom niet pochýb," uzavrel tréner červených diablov.