Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (28.2.)

štvrtok, 28. február 2013 13:58 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (28.2.)
Správy dňa z NHL a KHL (28.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

SLOVAN: Generálny manažér Slovana Bratislava Maroš Krajčí prezradil, že najlepšie zarábajúci hráč Slovana zarábal v tejto sezóne dvadsaťtisíc eur mesačne, najhoršie tritisíc.

SLOVAN: Belasí budú chcieť v budúcej sezóne posilniť káder. Do úvahy pripadá aj angažovanie Ľubomíra Višňovského, ktorý teraz pôsobí v New Yorku Islanders a Dominika Graňáka, ktorý hrá za Dynamo Moskva, ktoré Slovan vyradilo v 1.kole play-off. 

NEW JERSEY: New Jersey Devils umiestnilo na listinu zranených hráčov skúseného brankára Martina Brodeura, ktorý sa na ľad bude môcť vrátiť najskôr v pondelok. Brankársku legendu sprevádzajú pretrvávajúce bolesti chrbta.

PHILADELPHIA: „Letcom“ z Philadelphie bude minimálne dva týždne chýbať útočník Tye McGinn, ktorý si privodil zranenie v hornej časti tela po bitke s Mikeom Brownom z Toronta.

PHILADELPHIA: Útočník Simon Gagne sa vracia do Philadelphie Flyers. Gagne vo Philadelphii naposledy pôsobil v ročníku 2009/2010 a potom prestúpil do Los Angeles Kings. „Králi“ ho vymenili za voľbu v štvrtom kole tohtoročného draftu. Gagne v noci v drese nového tímu hneď skóroval.

MONTREAL: Ďalším navrátilcom je Michael Ryder. Ten sa po piatich rokoch vracia do Montrealu Canadiens, keď prichádza z Dallasu Stars. Montreal ho vymenil za forwarda Erica Colea a tretiu voľbu v drafte 2013.

MONTREAL: Otras mozgu vyradil zo zostavy Montrealu Canadiens útočníka Reneho Bourquea. Termín jeho návratu na ľad je zatiaľ nejasný.

NASHVILLE:
Vedenie klubu umiestnilo na listinu voľných hráčov „zlého muža“ Briana McGrattana, ktorý nezapadá do koncepcie tímu a v tejto sezóne nastúpil len do dvoch zápasov.

DETROIT: Do zostavy Detroitu sa vracia skúsený útočník Johan Franzen, ktorý svojmu tímu chýba už od 10. februára. Detroit však naďalej nebude v plnej sile, keď sa zranil Valtteri Filppula.

COLUMBUS: Columbus Blue Jackets sa bude musieť zaobísť bez svojej defenzívnej opory Jamesa Wisniewskiho, ktorý si zlomil kosť v nohe.

WASHINGTON:
Českého gólmana Michala Neuvirtha, ktorý spadá pod organizáciu Washingtonu Capitals trápia zdravotné problémy, preto sa vedenie „Caps“ rozhodlo mu dať pár dní voľno, aby si jeho organizmus oddýchol. Na striedačke bude tak Bradenovi Holtbymu kryť chrbát Nemec Philipp Grubauer.

VANCOUVER:
Útočník Henrik Sedin odohral proti Phoenixu Coyotes svoj 600. zápas v profilige v rade.