Main Content

Rafa Benitéz: Som sklamaný, odchádzam!

štvrtok, 28. február 2013 14:08 | Autor: Anton Martinka

Rafa Benitéz: Som sklamaný, odchádzam!
Rafa Benitéz: Som sklamaný, odchádzam! | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Španielsky tréner včera médiám oznámil, že po sezóne opustí Stamford Bridge, keďže je sklamaný z prístupu fanúšikov a vedenia klubu.

Rafa Benitéz sa po včerajšom víťazstve v F.A Cupe nad Middlesbrough (0:2) pustil do fanúšikov Chelsea. Motivovali ho k tomu provokačné pokriky a transparenty v publiku, ktoré ho vyzývali aby odišiel.

“Som trocha sklamaný z prístupu fanúšikov. Myslím si, že svojimi pokrikmi voči mne nerobia dobré meno klubu, mali by podporovať tím a nie míňať svoj čas vytváraním sloganov a bannerov proti mojej osobe,“
uviedol skúsený stratég pre BBC Radio 5 Live.

Benitéz okrem fanúšikov dáva veľkú vinu v tejto situácii aj Romanovi Abramovičovi a vedeniu klubu, ktoré ho nazvalo “dočasným manažérom“. “Nazvali ma tak a to bola veľká chyba. Som tréner a budem sa tak chovať, každú minútu až do konca sezóny. Na konci však odídem nemusia mať starosti,"  nechal sa počuť bývalý tréner Liverpoolu a Interu Miláno na včerajšej tlačovej konferencii.

Okrem tohto sa Benitéz včera po zápase  vyjadril k plánom londýnskeho klubu. “ Všetko, čo musíme teraz urobiť je podporovať náš tím a hráčov. Mojim cieľom a cieľom fanúšikov je budúcoročná účasť v Lige Majstrov. A preto by si to mali hráči začať uvedomovať a začať hrať!“

Chelsea patrí momentálne 4. priečka so stratou troch bodov na Tottenham.