Main Content

Slovanista Preisinger: Napodobniť Pálffyho je náročné!

pondelok, 4. marec 2013 10:29 | Autor: Viktor Štefaňák

Slovanista Preisinger: Napodobniť Pálffyho je náročné!
Slovanista Preisinger: Napodobniť Pálffyho je náročné! | zdroj: Viktor Štefaňák pre Ballers.sk

Vlani vyhral titul v Slovane, tento rok zažil premiéru v KHL. Spolu s Daňom a Mikúšom patrili do štvrtej päťky, ktorá občas poriadne zavarila súperovej obrane. Aká bola sezóna a aké je to hrať so Šatanom či Pálffym nám prezradil Miro Preisinger.

Miro, sezóna Slovanu v KHL skončila už vo februári, môžeš nastúpiť v závere Extraligy za farmu v Skalici?
Bohužiaľ v Skalici už túto sezónu nastúpiť nemôžem, bol tam určitý dátum, do ktorého by som tam musel byť, ak by som chcel zasiahnuť do záverečných bojov.

Čo tebe osobne dala skúsenosť s KHL? Dúfal si možno vo väčší čas na ľade?
Tak samozrejme každý hráč je rád, keď má väčší ice time. Ja som ho moc nemal, ale aj tak som rád, že som zasiahol zápasov v KHL, určite mi to veľa dalo a budem makať, aby ten ice time pribúdal.

Vlani si získal v Slovane titul, čakal si zotrvanie v tíme aj pre KHL sezónu, keďže Slovan opustilo viacero skúsených hráčov? Kto o tom vlastne rozhodol, že ostávaš, Maroš Krajčí alebo tréner Čada?
Dúfal som v to, že ostanem. A kto o tom rozhodol? To vám povedať neviem.

O trénerovi Čadovi a jeho metódach sa už hovorilo veľa, aký mal prístup k vám mladým hráčom, čím ťa posunul v kariére? Stretol si sa už s lepším trénerom?
Myslím si, že nám pomáha dosť, keď spravíme niečo zle, či už na zápase alebo na tréningu, tak nám to oznámi a povie ako by sa to možno dalo spraviť lepšie. Ťažko povedať, či už som zažil lepšieho trénera, každý má svoje plusy, ale aj mínusy, tak ako aj my, hráči.

Ako som spomínal, vyhral si titul, teraz sezóna v KHL, aký je rozdiel medzi Slovanom vlani a dnes, čo sa týka zázemia či podmienok?
Nie je tam žiadny zásadný rozdiel, všetko ostalo také, ako minulý rok. Akurát sa prešlo do inej súťaže.

V sezóne si hral aj v Skalici, pravidelne si bodoval a trávil si čas na ľade so Žigom Pálffym, potom ťa povolal Slovan do prvého tímu, nemal si predsa len chuť ostať pri Žigovi?
Každý hokejista by si rád zahral so Žigom a chcel som s ním hrať čo najdlhšie, ale KHL je KHL, bola a je to pre mňa výzva.

Hral si s oboma legendami hokeja u nás, Šatan aj Pálffy, čo si si od nich zobral do ďalšej kariéry, v čom ti pomohli? Zvykli na trénigu aj podpichovať a vymýšľať srandičky?
Už len to, že ich sledujete na každom zápase a tréningu vám veľa dá. Snažil som sa Žiga často napodobňovať, či už s nahrávkou alebo zakončením, ale bolo to dosť náročné. Obidvaja sú o úplne v pohode, ale kompletne odlišné typy, s oboma sa dá samozrejme dobre vychádzať a tie srandičky nemôžu chýbať.

Hral si OHL, KHL a čo tak NHL?
Človek nikdy nevie, možno raz, keď sa zadarí v kariére, tak vyjde aj NHL.

Aké sú tvoje najbližšie plány, kroky v kariére? Na čom plánuješ v lete zamakať?
No zmluvu mám zatiaľ v Slovane, na tom sa nič nemení. A zamakať? Hlavne na sile a streľbe.