Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (5.3.)

utorok, 5. marec 2013 08:37 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (5.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (5.3.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

SLOVAN: Miroslav Šatan absolvoval od svojho zranenia prvý tréning so svojimi spoluhráčmi. „Šarkyho“ stav sa tak pomaly zlepšuje, no naďalej nemá od tímového lekára povolený fyzický kontakt.

HRÁČI TÝŽDŇA NHL: Hráčmi týždňa v NHL sa stali útočník Montrealu Canadiens Max Pacioretty, forward z Bostonu Bruins Patrice Bergeron a brankár Niklas Bäckström z Minnesoty Wild.

FLORIDA:
Gólman Floridy Panthers José Theodore bude mimo hry minimálne šesť týždňov. Skúsený ochranca svätyne „panterov“ si privodil zranenie v dolnej časti tela.

CAROLINA: Zranenie neobišlo ani tímovú jednotky Caroliny Hurricanes. Cam Ward si bude musieť kvôli natiahnutým kolenným väzom odpočinúť šesť až osem týždňov.

EDMONTON/TORONTO: Do Edmontonu Oilers prichádza útočník Mike Brown z Toronta Maple Leafs výmenou za štvrtú voľbu v drafte 2014.

SAN JOSE: Krídelník Martin Havlát sa počas víkendu zranil, keď nedohral stretnutie s Nashvillom Predators, bližšie informácie o zdravotnom stave českého útočníka nie sú známe.

TAMPA BAY: Vedenie „bleskov“ povolalo do prvého tímu českého forwarda Ondřeja Paláta, ktorý má v zostave nahradiť zraneného Benoita Pouliota.

NASHVILLE
: Nashville Predators sa posilnilo o útočníka Bobbyho Butlera, ktorého si vybrali z listiny voľných hráčov New Jersey Devils. Butler odohral túto sezónu 14 stretnutí s bilanciou 1+1.

ANAHEIM/PHILADELPHIA:
Anaheim Ducks podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s útočníkom Josephom Cramarossom, ktorého si vybrali v drafte 2011. Trojročný nováčikovský kontrakt podpísali aj brankár Anthony Stolarz a forward Brandon Alderson, ktorí sa na zmluvách dohodli s Philadelphiou Flyers.

PHILADELPHIA: Útočník Philadelphie Flyers Harry Zolniercyk bol suspendovaný na štyri zápasy za jeho likvidačný zákrok na hráča Ottawy Senators Mikea Lundina, ktorý počas stretu so Zolniercykom utrpel otras mozgu.

HRÁČI MESIACA KHL:
Hráčmi mesiaca február v KHL sa stali brankár Severstaľu Čerepovec Vasilij Košečkin, obranca Jakov Rylov z CSKA Moskva a útočník SKA Petrohrad Michail Varnakov. Nováčikom najprestížnejšej európskej hokejovej súťaže sa stal Valerij Ničuškin, útočník Čeľjabinsku.