Main Content

Pred odvetami Ligy Majstrov: Manchester United - Real Madrid, Dortmund - Shakhtar

utorok, 5. marec 2013 11:32 | Autor: Jakub Vaverka

Pred odvetami Ligy Majstrov: Manchester United - Real Madrid, Dortmund - Shakhtar
Pred odvetami Ligy Majstrov: Manchester United - Real Madrid, Dortmund - Shakhtar | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Po týždňovej prestávke sú na programe ďalšie zápasy osemfinále Ligy majstrov. Dostávame sa do atraktívnejšej polovice, na rade sú totiž odvety, v ktorých sa musí rozhodnúť. Dnes nás čakajú zápasy Manchestru United s Realom Madrid a Borussie Dortmund so Šachťarom Donetsk.


 

Borussia Dortmund- Šachťar Donetsk
Signal Iduna Park


PRVÝ ZÁPAS
V prvom zápase na ukrajinskej pôde domáci Šachťar dvakrát viedol, no Osy sa nevzdali a v oboch prípadoch dokázali skóre vyrovnať. Najprv po góle Srnu z priameho kopu štyri minúty pred prestávkou vyrovnal poľský kanonier Robert Lewandowski a následne v druhom polčase po presnom zásahu Douglasa niekoľko minút pred záverečným hvizdom exportne vyrovnal Hummels. V dueli, ktorý rozhodoval Howard Webb, sa veľa bojovalo, pretože sa hral pri nízkej teplote na upravenom trávniku, ktorý však nebol v optimálnom stave. Výsledok 2:2 bol pre domácich, ktorí väčšinu času viedli, krutý, no Liga majstrov neberie ohľad na nič.



AKTUÁLNA FORMA
Šachťar Donetsk v prvom jarnom kole ukrajinskej najvyššej súťaže na svojej pôde privítal Volyn Lutsk a malo ísť o jednoznačnú záležitosť. Tak sa aj stalo. Zverenci rumunského kouča Lucescua zvíťazili pred svojimi fanúšikmi 4:1, o presné zásahy sa postarali Kucher, Douglas, Eduardo a jeden gól si vstrelili hostia sami.

Favorizovaný Dortmund v Bundeslige nastúpil proti ambicióznemu Hannoveru, no nedal mu priveľkú šancu a bez väčších problémov vyhral 3:1. Góly v drese čierno- žltých strieľali Lewandowski a Schieber. Uplynulý týždeň Borussia prehrala v domácom pohári na pôde Bayernu 0:1 a v tejto súťaži skončila. Keď si k tomu pripočítame, že titul môže získať len v rovine teórie Liga majstrov je pre Osy pravdepodobne jedinou súťažou, kde ešte môžu zamiešať karty. Proti je však líder ukrajinskej ligy- Šachťar.

POSTUPOVÉ ŠANCE
Vyrovnávajúci gól Hummelsa dostal na koňa nemeckého majstra, ktorému na postup do štvrťfinále stačí aj remíza 0:0, 1:1 a pri nerozhodnom výsledku 2:2 by zápas putoval do predĺženia. Pred domácim publikom, ktoré patrí medzi najlepšie na svete, to budú mať Dortmundčania oveľa jednoduchšie, ako ich súper, ktorý sa môže pripraviť na žlto-čierne peklo. Ak chce Šachťar postúpiť musí skórovať , čo znamená, že tréner Lucescu postaví ofenzívnu zostavu. To však môže byť vodou na mlyn pre Borussiu, ktorá vďaka Blaczszykowskemu, Reusovi či Gotzemu môže udrieť z jedného- dvoch protiútokov a tak definitívne posunúť svoj tím do štvrťfinále.

PRE TIPUJÚCICH
Podľa bookmakerov je jasným favoritom zápasu Dortmund. Víťazstvo domácich môžete v našej tipovacej lige tipovať s kurzom 1,61, remíza ma kurz 3,81 a výhra hostí 5.26. My očakávame najmä vyšší počet gólov, na +2,5 môžete tipovať v našej súťaži s kurzom 1,60.)


Manchester United- Real Madrid
Old Trafford



PRVÝ ZÁPAS

Na štadióne Santiaga Bernabeua sa hral výborný zápas s množstvom šancí na oboch stranách a viacerými okamihmi, ktoré dvíhali divákov zo sedadiel. Manchester United prekvapil nasadením Dannyho Welbecka, ktorý sa za to odvďačil trénerovi Fergusonovi gólom do Lopezovej siete. Real Madrid sa ako inak nevzdal a vďaka zvýšenej aktivite sa radoval z vyrovnania po presnej hlavičke Cristiana Ronalda. V druhom polčase mal Biely Balet územnú prevahu, no skórovať mohol paradoxne Manchester. Neomylný kanonier Robin Van Persie zoči-voči Diegovi Lopezovi najprv nemieril presne a následne jeho strela „lízla“ brvno. Divákov na celom svete upútal aj „kung- fu“ zákrok Davida De Geu, keď sa už domáci radovali z gólu. Vyhrať mohli obaja, z tohto pohľadu bola remíza zaslúženým výsledkom.



AKTUÁLNA FORMA

Manchester United kráča naďalej domácou súťažou bez výrazného zakopnutia a naposledy si to odniesol Norwich. Kanárici, ktorí cestovali na Old Trafford s cieľom získať aspoň bod prehrali v Manchestri 4:0, hviezdou zápasu sa stal domáci Shinji Kagawa, ktorý sa trafil do súperovej siete trikrát. Stal sa tak prvým ázijským futbalistom, ktorý sa v Premier League radoval z hetriku. Stav stretnutia uzavrel krásnym gólom Wayne Rooney, ktorý vykreslil aktuálnu náladu v tíme Red Devils- absolútne pohodovú.

Real Madrid zažíva jedno z najlepších období v sezóne, keď v krátkom časovom slede dvakrát zdolal najväčšieho rivala z Barcelony. Najprv v pohári 3:1 a následne aj v lige 2:1. Zverenci Josého Mourinha stavili na sformovanú defenzívu a rýchle protiútoky, čo pravdepodobne bude ich cesta k úspechu aj na Old Trafford. V bráne španielskeho majstra bude opäť stáť Diego Lopez, pretože aj keď rekonvalescencia Ikera Casillasa prebieha prekvapivo rýchlo „San Iker“ ešte nebude pre tento zápas k dispozícii.

POSTUPOVÉ ŠANCE
Väčšie šance pripisujeme Manchestru United, no Real Madrid aj pri pohárovom zápase v Barcelone ukázal, že súperova pôda mu nerobí žiadny problém. Red Devils bude hnať dopredu vypredaný Old Trafford, čo môže byť v konečnom zúčtovaní rozhodujúcim jazýčkom na miskách váh, no nemusí.  Veľa bude záležať od toho, aký deň bude mať hviezdny Cristiano Ronaldo, ktorý dokáže byť rozdielovým hráčom a práve on je tým mužom, ktorý môže dostať Pusinky do vytúženého štvrťfinále.  V žiadnom prípade nemôžeme vylúčiť predĺženie a penaltový rozstrel. Bolo by veľmi zaujímavé sledovať, ako by so svojím pokusom vynaložil spomínaný Cristiano Ronaldo, ktorého viažu k Old Traffordu mnohé spomienky.

PRE TIPUJÚCICH
Podľa bookmakerov je miernym favoritom mužstvo hostí. Na triumf Realu Madrid si môžete v našej tipovacej lige staviť s kurzom 2.27, remízu s kurzom 3,42 a výhru domácich s kurzom 2,93. Nám sa najviac pozdáva kurz na remízu po prvom polčase (2,13).