Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (6.3.)

streda, 6. marec 2013 10:50 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (6.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (6.3.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

TAMPA BAY: Richard Pánik v rozhovore pre Denník Šport prezradil, že sa len tesne minul s reprezentačným trénerom Vujtkom, ktorý ho plánoval vidieť v akcií v drese Tampy. Pánika však tesne predtým poslali naspäť do farmy. Martinský odchovanec priznal, že odchod z prvého tímu očakával ale verí, že sa doňho čoskoro vráti. 

BUFFALO:
Andrej Sekera potvrdil, že v prípade nepostupu do play-off je pripravený posilniť Slovensko na MS 2013 v Štokholme a Helsinkách. Na minuloročnom šampionáte bol Sekera našim najproduktívnejším hráčom s deviatimi bodmi.

NY ISLANDERS:Ľubomír Višňovský vynechal utorkový tréning svojho tímu a vracia sa na Slovensko. Do New Yorku by sa mal vrátiť počas víkendu. „Višňa“ odchádza na Slovensko podporiť svojho blízkeho priateľa, ktorý prežil rodinnú tragédiu.

FLORIDA: Skrátený ročník 2012/2013 sa skončil pre útočníka Floridy Panthers Stephena Weissa, ktorý si poranil zápästie a bude musieť podstúpiť chirurgický zákrok, ktorý ho vyradí z hry na minimálne tri mesiace.

WASHINGTON
: Washington Capitals povolal do prvého tímu obrancu Stevena Oleksyho a zároveň s ním podpísalo trojročný dvojcestný kontrakt v hodnote 1,6 milióna dolárov. Po tomto kroku Capitals umiestnili na listinu voľných hráčov českého obrancu Romana Hamrlíka.

PITTSBURGH:
Pittsburghu Penguins sa upísal skúsený útočník Tom Kostopoulos, ktorý sa so svojím staronovým zamestnávateľom dohodol na ročnom dvojcestnom kontrakte. 

PITTSBURGH/NASHVILLE:
Na listine voľných hráčov Pittsburghu Penguins sa objavil forward Zach Boychuk, ktorý do tímu „tučniakov“ zavítal túto sezónu z waiver listu Caroliny Hurricanes. Boychuk napriek tomu, že hral v jednej z elitných formácií „Pens“ sa v ôsmich stretnutiach nedokázal bodovo presadiť a po pár hodinách si ho z listiny voľných hráčov stiahla organizácia Nashvillu Predators.

COLUMBUS: Obranca „modrokabátnikov“ John Moore bol zapísaný na listinu zranených hráčov kvôli problému s ramenom. Columbusu bude chýbať dva až tri týždne.

BUFFALO: Útočník Buffala Sabres Patrick Kaleta bol suspendovaný na päť duelov za nevyberavý zákrok na forwarda New Yorku Rangers Brada Richardsa. Kaleta bol taktiež potrestaný finančnou čiastkou vo výške 72 000 dolárov.

LOS ANGELES/PHOENIX:
Do zostavy obhajcov titulu Los Angeles Kings sa vrátil bek Alec Martinez, ktorý svojmu tímu chýbal osem duelov kvôli zraneniu v hornej časti tela. Po rovnakom zranení sa na ľad vrátil aj útočník Phoenixu Coyotes Martin Hanzal.

PHOENIX: Líder Phoenixu Coyotes Shane Doan vsietil 324. Gól v drese Phoenixu/Winnipegu a posunul sa tak na druhé miesto v štatistikách klubu pred Keitha Tkachuka.

TORONTO: Toronto podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s útočníkom Joshom Leivom, ktorého draftovali v treťom kole v drafte 2011. Leivo momentálne pôsobí v OHL v drese Kitcheneru.

DALLAS:
Texaské „hviezdy“ z Dallasu majú záujem podpísať trojročný nováčikovský kontrakt s Taylorom Petersom, útočníkom Portlandu z WHL, ktorý doposiaľ nebol draftovaný.

HC LEV: Koučom českého účastníka KHL HC Lev Praha bude aj budúci rok Václav Sýkora, ktorý sa dohodol s prezidentom klubu Jevgenijom Myškovským na predĺžení spolupráce.

SLOVAN: Bek HC Slovan Bratislava Jonathan Siagalet sa nepripojil k úvodným tréningom svojho tímu a odletel do zámoria, kde by mal individuálne trénovať.