Main Content

Pred odvetami Ligy Majstrov: PSG - Valencia, Juventus - Celtic

streda, 6. marec 2013 14:13 | Autor: Jakub Vaverka

Pred odvetami Ligy Majstrov: PSG - Valencia, Juventus - Celtic
Pred odvetami Ligy Majstrov: PSG - Valencia, Juventus - Celtic | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Po týždňovej prestávke sú na programe ďalšie zápasy osemfinále Ligy majstrov. Dostávame sa do atraktívnejšej polovice, na rade sú totiž odvety, v ktorých sa musí rozhodnúť. Dnes nás čakajú zápasy Juventusu s Celticom a PSG s Valenciou.

Juventus Turín- Celtic Glasgow
Juventus Stadium

PRVÝ ZÁPAS
V prvom zápase v glasgowskom Celtic Parku domáci ukázali, že majú fantastických fanúšikov, no to bolo z ich strany skoro všetko. Zeleno-bieli začali fyzicky aktívne, no nevypracovali si vyložené šance, pričom im postupne dochádzal dych, čo Juventus využil. Stará Dáma trestala prakticky každú jednu chybu Katolíkov a prehra 0:3 bola domácich z istého pohľadu až moc krutá. Na druhej strane Juventus ukázal, že v Champions League nejde o herný prejav, ale o premieňanie šancí a počet gólov na svojom konte. Zverenci Antonia Conteho boli po zápase chválení predovšetkým za to, že zápas zvládli perfektne po taktickej stránke.



AKTUÁLNA FORMA
Líder škótskej Premier League uplynulý týždeň prekvapivo zakopol na pôde silného Motherwellu, kde Katolíci prehrali 1:2.  Prvé miesto však aj naďalej patrí zverencom Neila Lennona, ktorý sa na severe Talianska pokúsia o málo vídaný futbalový zázrak.  Stará Dáma nastúpila v piatkovej predohrávke Serie A na štadióne San Paolo proti SSC Neapol a v nervóznom zápase získalo prvé mužstvo talianskej najvyššej súťaže cenný bod za remízu 1:1, keď sa do čierneho trafil stopér Giorgio Chiellini. V dnešnom zápase týchto dvoch tímov príliš nepôjde o aktuálnu formu a domáci možno budú niektorých hráčov základnej zostavy šetriť. O postupujúcom je totiž už viacmenej rozhodnuté.

POSTUPOVÉ ŠANCE
Futbal je hra nevyspytateľná a stať sa môže všeličo, no Celtic nemá také kvality, aby dokázal na pôde talianskeho majstra zvrátiť trojgólové manko. Prioritou Celticu je, aby sa s európskou futbalovou smotánkou rozlúčil so cťou a zo severu Talianska neodišiel s ďalším debaklom, ktorý po prvom zápase visí vo vzduchu. 

PRE TIPUJÚCICH
Bookmakeri pochopiteľne viac veria Juventusu, na jeho výhru si môžete staviť v našej tipovacej lige s kurzom 1,34. Remíza má kurz ,91 a výhra hostí až 8.35.My sa prikláňame k stávke na +2,5 gólu v zápase s kurzom 1,75.


Paríž Saint Germain- Valencia CF
Park Princov

PRVÝ ZÁPAS
Valencia na Mestalle nenadviazala na skvelé výkony z skupinovej fázy, kde hrala vyrovnanú partiu aj s Bayernom Mníchov. Parížania hrali v Španielsku organizovane, dostali sa do vedenia o dva góly a tak ich môže veľmi mrzieť, že inkasovali až v nadstavenom čase druhého polčasu. Navyše Zlatan Ibrahimovič neovládol emócie a bol vylúčený, takže v odvete bude svojmu mužstvu chýbať.



AKTUÁLNA FORMA
Parížske PSG v krátkom časovom slede zdolal dvakrát na domácom štadióne úhlavného rivala z Marseille zhodne 2:0 a v oboch prípadoch bol najväčšou hviezdou Zlatan Ibrahimovič. Švédska ofenzívna veža v ligovom zápase skórovala raz a v pohárovom zápase dokonca zaobstarala oba góly. Príchuť blenu však pre Parížanov mal zatiaľ posledný ligový duel, v ktorom na pôde priemerného Stade Reims prehrali po tuhom boji 1:0. Na domácom ihrisku sú zverenci kouča Ancelottiho veľmi silní, čo hodlajú potvrdiť aj proti španielskemu protivníkovi.

Valencia CF  v generálke na parížsky krst ohňom hostila v derby o Valenciu mestského rivala Levante a v súboji plnom zvratov najprv Netopiere prehrávali 0:1, následne viedli 2:1, ale konečným výsledkom bola remíza 2:2. O góly Los Che sa postarali Jonas a Roberto Soldado, na ktorých bude ležať ofenzívny osud španielskeho tímu aj dnes večer.

POSTUPOVÉ ŠANCE
Lepšie to má rozohrané PSG, no tvrdiť, že Valencia už nemôže postúpiť by bolo príliš trúfalé. Partia okolo hviezdneho kanoniera Roberta Soldada, spoľahlivého Ramiho alebo talentovaného Feghouliho môže narobiť v Parc des Princes domácemu hviezdnemu výberu poriadne problémy. Jasným favoritom však ostáva družina skúseného Carla Ancelottiho, ktorý už bude môcť naplno počítať aj s anglickou legendou Davidom Beckhamom, ktorého prínos je aj v 34 rokov pre mužstvo obrovský.  Myslíme si, že veľa záležať bude od toho, kto skóruje ako prvý, no na to, aby Los Chce postúpili musia skórovať dvakrát a ani raz neinkasovať, takže očakávame postup parížskeho PSG.

PRE TIPUJÚCICH
Favoritom sú domáci, v našej tipovacej lige si môžete na ich výhru staviť s kurzom 1,87. Remíza má kurz 3,49 a výhra hostí 4,04. My tento krát tipujeme remízu.