Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (7.3.)

štvrtok, 7. marec 2013 13:16 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (7.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (7.3.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

NY RANGERS: V zámorí sa čoraz intenzívnejšie špekuluje o odchode Mariána Gáboríka z New Yorku Rangers, kde nie sú veľmi spokojní s jeho výkonmi v tejto sezóne. Gáborík, ktorý je druhým najproduktívnejším hráčom mužstva, má však v kontrakte klauzulu, podľa ktorej ho klub nesmie vymeniť bez jeho súhlasu.

NY ISLANDERS & SLOVAN:
Reprezentačný tréner Vladimír Vujtek, ktorý odcestoval do USA, aby sa osobne stretol s našimi hokejistami v NHL, informoval, že na MS sa v našom tíme určite neobjaví obranca Ostrovanov Ľubomír Višňovský. Vujtek taktiež oznámil, že v našom národnom tíme nebudú Slovanisti Bartovič s Mikušom.

CHICAGO: V nočnom zápase Chicaga s Coloradom sa na ľade neobjavil Marián Hossa, ktorý sa zranil na predzápasovej rozcvičke. Z hry ho údajne vyradilo zranenie v hornej časti tela.

CHICAGO:
Do zostavy aktuálneho lídra NHL Chicaga Blackhawks sa vrátil David Bolland, ktorý sa vrátil na ľad po tom, čo sa zotavoval zo zranenia v hornej časti tela. „Jastrabi“ však prišli o českého krídelníka Michaela Frolíka, ktorého z hry vyradila choroba.

NY RANGERS: Útočník New Yorku Rangers Brad Richards vynechal stretnutie s Philadelphiou Flyers, keď sa ešte nezotavil zo zákroku buffalského Patricka Kaletu, za ktorý bol Kaleta potrestaný stopkou na päť zápasov. Presný termín návratu hviezdneho centra do zostavy „jazdcov“ nie je známy, no podľa slov kouča Johna Tortorellu by mal byť o chvíľu Richards fit.

NY RANGERS: Vedenie klubu New Yorku Rangers si z listiny voľných hráčov Washingtonu Capitals vybralo českého beka Romana Hamrlíka.

PHILADELPHIA
: Zápas medzi New Yorkom Rangers a Philadelphiou Flyers nedohral hosťujúci obranca Nicklas Grossman, ktorý si privodil zranenie v dolnej časti tela.

OTTAWA: Tento týždeň by sa mohol vrátiť do zostavy Ottawy Senators Milan Michálek, ktorý posledných desať zápasov neodohral kvôli zraneniu kolena.

TORONTO:
„Javorové listy“ z Toronta predĺžili kontrakt s nemeckým bekom Korbinianom Holzerom o dva roky. Holzer odohral v tejto sezóne 16 stretnutí s bilanciou 2+0.

ANAHEIM: Bek Kevin Gagne podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Anaheimom Ducks. Gagne sa pred sezónou snažil presadiť v záložnom tíme Montrealu Canadiens v Hamiltone, no do zostavy sa neprebojoval.

ST. LOUIS:
Saint Louis Blues si upísalo útočníka Yannicka Veilleuxa, ktorého organizácia „Bluesmanov“ draftovala v roku 2011. Veilleux podpísal trojročný nováčikovský kontrakt v hodnote 1,775 miliónov dolárov.