Main Content

Video: O šok v EL UEFA sa postarala Chelsea, Plzeň prehrala

štvrtok, 7. marec 2013 23:00 | Autor: TASR

Český futbalový klub Viktoria Plzeň so štyrmi Slovákmi v základnej jedenástke - brankárom Matúšom Kozáčikom, obrancom Mariánom Čišovským, v strede poľa hrajúcim Michalom Ďurišom a útočníkom Markom Bakošom - prehral vo štvrtkovom domácom prvom stretnutí osemfinále Európskej ligy UEFA 2012/2013 s Fenerbahce Istanbul bez Miroslava Stocha na zápasovej súpiske 0:1.

V 81. min s prehľadom doklepol na gól Pierre Achille Webó. Zverenci Pavla Vrbu teda nedokázali nadviazať na šokujúce 1/16-finálové úradovanie proti SSC Neapol, ale pred odvetou, ktorá bude vo štvrtok 14. marca v Turecku, ešte nie sú úplne bez šance na postup.

V rámci tejto várky duelov je značným prekvapením prehra FC Chelsea 0:1 na pôde rumunského tímu Steaua Bukurešť gólom z pokutového kopu. Londýnčania sú prvým mužstvom, ktoré ako obhajca triumfu v Lige majstrov neprešlo cez skupinovú fázu nasledujúcej edície, a po "presune" do druhej najcennejšej kontinentálnej pohárovej súťaže klubov patria k hlavným ašpirantom na celkový úspech. Kmeňový hráč "The Blues" Milan Lalkovič nebol na zápasovej súpiske.



Jednou nohou je vo štvrťfinále Lazio Rím zásluhou víťazstva 2:0 na trávniku VfB Stuttgart. Úvodný zápas dňa medzi ambicióznym ruským klubom Anži Machačkala a anglickým Newcastlom United priniesol v detašovanom dejisku - moskovských Lužnikách - bezgólovú remízu 0:0. Hneď tri solídne príležitosti Anži spálil Samuel Eto´o. Machačkala ako hostiteľ zaváhala prvý raz v tomto ročníku. V drese "strák" z Newcastlu sa v základnej zostave prezentovalo až sedem francúzskych hráčov, upozornila na kuriozitu agentúra AFP. Zostávajúce štyri štvrtkové stretnutia budú mať výkop o 21.05 h SEČ.

Výsledky štvrtkových prvých zápasov osemfinále futbalovej Európskej ligy UEFA 2012/2013:

Viktoria Plzeň (ČR) - Fenerbahce Istanbul (Tur.) 0:1 (0:0)
Gól: 81. Webó, rozhodoval: Rocchi (Tal.)
Brankár Matúš Kozáčik a Marián Čišovský absolvovali celý zápas, Michal Ďuriš hral do 69. min, Marek Bakoš (všetci Plzeň) hral do 60. min, Miroslav Stoch (Fenerbahce) nefiguruje v zápise o stretnutí

Steaua Bukurešť (Rum.) - FC Chelsea (Angl.) 1:0 (1:0)
Gól: 34. Rusescu (z pok. kopu), rozhodoval: Karasov (Rus.)
Milan Lalkovič (Chelsea) nefiguruje v zápise o stretnutí.

Benfica Lisabon (Portug.) - Girondins Bordeaux (Fr.) 1:0 (1:0)
Gól: 21. Carrasso (vlastný), rozhodoval: Yefet (Izr.)

Tottenham Hotspur (Angl.) - Inter Miláno (Tal.) 3:0 (2:0)
Góly: 6. G. Bale, 18. G. Sigurdsson, 53. Vertonghen, rozhodoval: Lahoz (Šp.)

FC Bazilej (Švaj.) - Zenit Petrohrad (Rus.) 2:0 (0:0)
Góly: 83. M. Díaz, 90.+ A. Frei (z pok. kopu), ČK: 90.+ Luís Neto (Petrohrad), rozhodoval: Orsato (Tal.)
Tomáš Hubočan (Petrohrad) odohral celý zápas.

VfB Stuttgart (Nem.) - Lazio Rím (Tal.) 0:2 (0:1)
Góly: 21. Ederson, 56. Onazi, rozhodoval: Tudor (Rum.)

UD Levante (Šp.) - Rubin Kazaň (Rus.) 0:0
ČK: 54. Míchel - 52. Ansaldi po druhej ŽK, rozhodoval: Gautier (Fr.)

© WEBNOVINY

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it