Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (8.3.)

piatok, 8. marec 2013 12:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (8.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (8.3.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

CHICAGO: Zo zostavy Chicaga Blackhawks vypadli počas stredajšieho zápasu s Coloradom útočníci Patrick Sharp a Andrew Shaw. Obaja sa zranili v hornej časti tela. Zranenie Shawa nie je vážne, zatiaľ čo Sharp by mal pauzovať dlhšiu dobu. Taktiež sú známe bližšie informácie o zranení Mariána Hossu. Podľa zámorských médií by mal byť slovenský krídelník k dispozícii svojmu tímu v piatkovej odvete v Colorade.

PHILADELPHIA:
Slovenský bek Andrej Meszároš naďalej pauzuje kvôli poranenému ramenu. Jeho zdravotný stav naďalej nie je vyhovujúci a tak obranca Philadelphie Flyers bude musieť nútene oddychovať ešte minimálne niekoľko dní.

OTTAWA:
Útočník Ottawy Senators Jason Spezza by mal svojmu tímu chýbať dva až tri týždne.

COLORADO: Český útočník Colorada Avalanche Milan Hejduk kvôli zraneniu trupu vynechal v poradí druhý zápas „lavín“ a termín jeho návratu do zostavy „Avs“ zatiaľ nie je známy.

BOSTON: Boston Bruins zapísal na listinu voľných hráčov svojho útočníka Reneho Bourquea, ktorý v tejto sezóne odohral 18 duelov s bilanciou 1+3.

NY RANGERS: Bek Marc Staal sa zotavuje zo zranenia oka, ktoré utrpel po tom, čo ho zasiahla strela Kimma Timmonena, no termín jeho návratu do arén NHL sa nedá presne určiť.

FLORIDA: Obranca Floridy Panthers Dmitrij Kulikov bude svojmu celku chýbať štyri týždne, keď si v zápase s Carolinou Hurricanes poranil kľúčnu kosť.

SAN JOSE: Útočník San Jose Sharks Martin Havlát si privodil zranenie v dolnej časti tela a tak by mal v najbližšom stretnutí chýbať v zostave „žralokov.“

CALGARY: Po mesačnej pauze sa do bránkoviska Calgary Flames vrátil Miikka Kiprusoff, ktorého zbrzdilo zranenie kolena.

NEW JERSEY: Forward Tom Kostopoulos podpísal kontrakt s Pittsburghom Penguins, no pred jeho zaradením do zostavy „tučniakov“ musel byť Kostopoulos zapísaný na waiver list. Z waiver listu si ho vybrali „diabli“ z New Jersey a skúsený útočník tak bude vo svojej kariére pokračovať v drese Devils.

OTTAWA: Prvýkrát v základnej časti sa v drese Ottawy Senators predstavil útočník Mark Stone, ktorý bol organizáciou „Sens“ draftovaný pred tromi rokmi.

REPRE: Podľa vyjadrení českého kouča slovenskej reprezentácie Vladimíra Vůjteka by sa na tohtoročných MS nemali v slovenskom výbere objaviť bek Ľubomír Višňovský a útočníci Marián Hossa, Juraj Mikúš a Milan Bartovič.