Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (9.3.)

sobota, 9. marec 2013 10:13 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (9.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (9.3.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

SLOVAN: Podľa najnovších štatistík sa na zápasy bratislavského Slovana v KHL chodilo pozerať priemerne 9977 divákov, čo v celkovom zúčtovaní stačilo „belasým“ na tretiu najvyššiu priemerné návštevnosť v lige. Viac divákov priemerne navštívilo len zápasy SKA Petrohrad – 11 917 a Dinama Minsk – 14 299 divákov.

ANAHEIM: Podľa najnovších informácií zo zámoria sa center Anaheimu Ducks Ryan Getzlaf dohodol so svojím súčasným zamestnávateľom na predĺžení kontraktu o osem rokov. Počas tejto doby by si mal 27-ročný stredný útočník zarobiť 66 miliónov dolárov. V tejto sezóne odohral Getzlaf 22 zápasov, v ktorých pozbieral 27 kanadských bodov.

TAMPA BAY: Do zostavy Tampy Bay sa po trinástich zápasoch vracia forward Ryan Malone, ktorý nútene pauzoval kvôli bližšie nešpecifikovanému zraneniu v dolnej časti tela.

PHILADELPHIA: Philadelphia Flyers môže rátať s uzdraveným Mattom Readom, ktorý sa po šiestich vynechaných zápasoch vrátil do zostavy „letcov.“ V stretnutí s Pittsburghom odohral 17 minút.

PHILADELPHILA: Podľa slov obrancu Chrisa Prongera, ktorý dlhodobo maróduje kvôli otrasu mozgu, sa skúsený bek kariéru ukončiť ešte nechystá.

PITTSBURGH: Chris Kunitz, útočník Pittsburghu Penguins, prežíva jeden zo svojich najlepších ročníkov v NHL. 33-ročný forward je momentálne tretím najproduktívnejším hráčom NHL, a štvrtkový trojbodový zápas s Philadelphiou bol pre neho už siedmym duelom v rade v ktorom bodoval.

MONTREAL: Obranca Montrealu Canadiens Francois Bouillon odohral svoj 700. zápas v NHL. Všetky štarty v zámorskej profilige si pripísal v drese Canadiens. V 700 zápasoch pozbieral 139 bodov za 29 gólov a 110 prihrávok.

TORONTO: Aj Colton Orr z Toronta Maple Leafs oslavoval v zápase s Bostonom Bruins jubileum. Nastúpil do svojho 400. zápasu v NHL. Z výhry sa však neradoval. Boston zvíťazil 4:2. Orr je v NHL známy predovšetkým ako „zlý muž.“

COLUMBUS: Sezóna sa pravdepodobne definitívne skončila pre Dereka Dorsetta z Columbusu. Z hry ho vyradila zlomenina kľúčnej kosti, ktorú si privodil po jednom z hitov od beka Vancouveru Andrewa Albertsa.

CAROLINA:
Vedenie klubu z Caroliny zapísalo na listinu zranených hráčov útočníka Tima Brenta. V zostave ho nahradil Jeremy Welsh z farmy Hurricanes zo Charlotte.