Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (10.3.)

nedeľa, 10. marec 2013 11:17 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (10.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (10.3.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

ST. LOUIS: Slovenský gólman Jaroslav Halák by sa mal postaviť do brány „Bluesmanov“ v nedeľňajšom stretnutí proti Anaheimu Ducks.

CAROLINA:
Generálny manažér Caroliny Hurricanes sa nechal počuť, že by rád predĺžil kontrakt s ruským krídelníkom Alexom Sjominom, s ktorým sa „hurikáni“ dohodli pred začiatkom ročníka na ročnom kontrakte v hodnote 7 miliónov dolárov. Ruský krídelník by mal obdržať dlhodobú zmluvu.

FLORIDA: Do zostavy Floridy sa vrátil krídelník Kris Versteeg, ktorý svojmu tímu chýbal 12 stretnutí kvôli zraneniu v hornej časti tela. Versteeg odohral 19 minút bez troch sekúnd.

COLORADO
: Erik Johnson sa v piatkovom stretnutí vrátil do zostavy Colorada Avalanche po tom ako kvôli zraneniu hlavy vynechal jedenásť zápasov. Americký obranca v zápase odohral 19 minút a do štatistík si pripísal jednu asistenciu.

TORONTO: Uzdraviť sa stihol aj krídelník Toronta Maple Leafs Matt Frattin, ktorý by mal počas víkendu vrátiť na ľady NHL po tom, čo vynechal 12 duelov svojho celku.

ANAHEIM: Útočník Anaheimu Ducks v zápase proti Calgary získal svoj 500. bod v NHL, keď sa prihrávkou podieľal na góle svojho spoluhráča Bobbyho Ryana. 27-ročný forward v zámorskej profilige odohral 527 stretnutí v ktorých dovedna pozbieral 501 kanadských bodov (147+354).

NASHVILLE: Útočník Nashvillu Predators Patric Hornqvist pravdepodobne vynechá najbližšie dve stretnutia svojho tímu, keď si privodil bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela.

NEW JERSEY: Zranenie v hornej časti tela si privodil aj kapitán New Jersey Devils Bryce Salvador. Či bude bek „diablov“ podstúpiť zápasové zaťaženie nie je známe.

PHOENIX: Arizonský klub Phoenix Coyotes uzavrel nováčikovský dvojročný kontrakt s Darianom Dziurzynskym. Dziurzynskeho „kojoti“ draftovali v roku 2011 z celkového 141. miesta.