Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (11.3.)

pondelok, 11. marec 2013 10:28 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (11.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (11.3.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

PITTSBURGH: Hviezdy center Pittsburghu Penguins Jevgeni Malkin nedohral zápas s Torontom Maple Leafs, keď v tretej tretine zo zápasu odstúpil pre zranenie v hornej časti tela po strete s útočníkom Jamesom van Riemsdykom.

NY ISLANDERS: Najväčšia hviezda New Yorku Islanders John Tavares vsietil svoj 100. gól v kariére v NHL. Podarilo sa mu to v sobotňajšom stretnutí s Washingtonom.

NY ISLANDERS: Nielen pre Tavaresa mal zápas s Washingtonom zvláštny význam. Parťák Tavaresa Matt Moulson odohral svoj 300. duel v profilige.

BOSTON: Jubilejný 200. kanadský bod si do štatistík pripísal forward Bostonu Bruins Rich Peverley, ktorý sa na výhre 3:0 nad Philadelphiou Flyers podieľal jednou gólovou prihrávkou.

MINNESOTA: Útočník Cal Clutterbuck sa po šesťzápasovej nútenej pauze vrátil do zostavy svojho tímu z Minnesoty. Jeden z najčastejšie hitujúcich hokejistov v posledných rokoch pauzoval kvôli zraneniu v hornej časti tela.

SAN JOSE: Vedenie klubu San Jose Sharks zapísalo na listinu voľných hráčov svojho útočníka Martina Havláta, ktorý vynechal posledné tri stretnutia svojho celku, keď si v jednom zo zápasov privodil zranenie v dolnej časti tela.

CAROLINA: Útočník Chris Terry zažil premiéru v NHL ako z rozprávky, keď v jeho prvom dueli vsietil svoj prvý gól v zámorskej profilige a jeho Carolina porazila New Jersey Devils 6:3.

NEW JERSEY: V sobotňajších zápasoch debutoval aj brankár New Jersey Devils Jeff Frazee, ktorý sa do brány postavil po dvoch tretinách súboja s Carolinou Hurricanes a nepustil za svoj chrbát ani jeden strelecký pokus útočník Caroliny. „Hurikáni“ však zvíťazili 6:3.

MONTREAL: Prvý zápas vo svojej kariére v NHL odohral aj zadák Montrealu Canadiens Greg Pateryn. S Montrealom sa objavil na ľade Tampy Bay a tešil sa z výhry 4:3.