Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (12.3.)

utorok, 12. marec 2013 11:13 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (12.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (12.3.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

BOSTON: Podľa serveru nhl.com je po polovici základnej časti Zdeno Chára najväčším kandidátom na zisk Norrisovej trofeje, ktorú získava najlepší obranca NHL v základnej časti. Lídrovi Bostonu a taktiež slovenskej reprezentácie by mali konkurovať predovšetkým Kristopher Letang z Pittsburghu a Oliver Ekman-Larsson z Phoenixu Coyotes.

HVIEZDY TÝŽDŇA NHL:
Hviezdami týždňa v NHL sa stali ochranca svätyne Columbusu Blue Jackets Sergej Bobrovskij, útočník Pittsburghu Penguins a momentálne najproduktívnejší muž NHL Sidney Crosby a taktiež forward obhajcov Stanleyho pohára z Los Angeles Jeff Carter.

PITTSBURGH: Vedenie klubu z Pittsburghu sa oficiálne nevyjadrilo k zdravotnému stavu svojej hviezdy Jevgenija Malkina, no v zámorí sa špekuluje o týždennej až dvojtýždennej absencii ruského forwarda. Obnovený otras mozgu sa vylučuje.

DALLAS: Dallas Stars sa bude musieť v utorkovom stretnutí s Nashvillom Predators pravdepodobne zaobísť bez svojho elitného útočníka Jamieho Benna, ktorý zápas vynechá pre problémy so zápästím. Benn odohral v tejto sezóne v drese „hviezd“ 19 duelov s bilanciou 6+10.

FLORIDA:
Generálny manažér Floridy Panthers Dave Tallon sa nechal počuť, že je pripravený uskutočniť niekoľko výmen. Floridskému klubu sa totiž vôbec nedarí a Tallon si myslí, že „panterov“ by malo nabudiť pár trejdov. Tallon je podľa vlastných slov pripravený vymeniť kohokoľvek okrem kvarteta Gudbranson, Huberdeau, Markström a Shore. V hre je tak aj odchod slovenského útočníka Tomáša Kopeckého.

FLORIDA:
Skúsený obranca Ed Jovanovski naďalej nemôže nastúpiť do zápasového kolotoča v NHL, keď mu v hre bráni zranenie v dolnej časti tela. 36-ročný hokejista počas víkendu trénoval so svojimi spoluhráčmi, no tímoví lekári mu neodporučili nastúpiť do najbližšieho zápasu s Tampou Bay.

MINNESOTA: Vynikajúce obdobie prežíva obranca Minnesoty Wild Ryan Suter, ktorý bodoval v siedmich dueloch v rade, zaznamenal v nich deväť kanadských bodov za jeden gól a osem asistencií.

WASHINGTON: Forward Washingtonu Capitals Marcus Johansson sa zotavil z otrasu mozgu a v nedeľňajšom stretnutí sa objavil v drese Capitals v súboji s New Yorkom Rangers. Švédsky útočník nastúpil v tomto ročníku k desiatich stretnutiam v ktorých pozbieral dva body za gól a prihrávku.

NY RANGERS: Bek Roman Hamrlík, ktorý do New Yorku Rangers zavítal z Washingtonu Capitals pomocou waiver listu sa nevošiel do zostavy svojho celku, keď podľa trénera Johna Tortorellu nepodáva dostačujúce výkony. Práve kvôli tomuto dôvodu český zadák opustil Washington.

WINNIPEG/COLUMBUS: Český útočník Tomáš Kubalík mení pôsobisko. Vedenie Columbusu Blue Jackets ho vymenilo do Winnipegu Jets za forwarda Spencera Machaceka. Kubalík odohral v NHL celkovo dvanásť zápasov s bilanciou 1+3.

WINNIPEG: Winnipeg posilní aj obranca Arturs Kulda, ktorý sa do kanadského celku vracia po tom, čo túto sezónu strávil v KHL v tíme HC Sibir Novosibirsk. Sibir však vypadol v prvom kole play-off a tak sa Kulda vracia do zámoria.

PETROHRAD/KAZAŇ: Kluby KHL SKA Petrohrad a AK Bars Kazaň by mali zviesť veľkolepý súboj o podpis zmluvy s útočníkom Vadimom Šipačjovom, ktorý sa po sezóne stane voľným hráčom. O súčasného hráča Severstaľu Čerepovec majú záujem viaceré kluby, no práve Petrohrad a Kazaň prejavujú najväčšiu túžbu priviesť ho do svojho tímu.