Main Content

Futbal: V Palerme štvrtá trénerská rošáda v sezóne, staronovým koučom Sannino

utorok, 12. marec 2013 15:23 | Autor: TASR

Palermo 12. marca (TASR) - Vedenie talianskeho futbalového klubu US Palermo pristúpilo k štvrtej trénerskej zmene v sezóne, keď sa staronovým koučom stal Giuseppe Sannino. Zaujímavosťou je fakt, že so Sanninom na lavičke odštartovalo Palermo túto sezónu. Palermo odvolalo v pondelok z funkcie trénera Gian Piera Gasperiniho.

Palermo 12. marca (TASR) - Vedenie talianskeho futbalového klubu US Palermo pristúpilo k štvrtej trénerskej zmene v sezóne, keď sa staronovým koučom stal Giuseppe Sannino. Zaujímavosťou je fakt, že so Sanninom na lavičke odštartovalo Palermo túto sezónu.

Palermo odvolalo v pondelok z funkcie trénera Gian Piera Gasperiniho. Prezident sicílskeho klubu Maurizio Zamparini sa odhodlal k tomuto kroku v snahe zachrániť mužstvo v najvyššej súťaži Serii A.

Sanninova prvá anabáza s Palermom skončila po úvodných troch ligových dueloch, v ktorých jeho zverenci uhrali len jednu remízu a dvakrát prehrali. V septembri ho potom nahradil Gasperini. Začiatkom februára Sicílčania najali Alberta Malesaniho, potom sa vrátil späť na dve stretnutia Gasperini.

Palermo je v tabuľke po 28 zápasoch na predposlednej 19. priečke, na konte má rovnako ako posledná Pescara 21 bodov. Na záchranu stráca 6 bodov. Slabé výsledky nenechali chladnými fanúšikov, ktorí počas nedeľňajšieho súboja Serie A so Sienou protestovali pred štadiónom. Palermo prehralo 1:2 a neokúsilo chuť výhry v posledných 14 ligových dueloch.

Hnev fanúšikov mieril aj na prezidenta Zampariniho, ktorý v tejto sezóne vyhodil už troch trénerov. Výtržníci hádzali predmety na autobus hráčov a na bezpečnostné zložky ďalšiu pyrotechniku.

pb jp la