Main Content

Hokej: Popradčanov nabudila strelecká efektivita, Jenčík: "Podstatné sú výhry"

utorok, 12. marec 2013 15:23 | Autor: TASR

Poprad 12. marca (TASR) - Hokejisti HK Poprad využili domáce prostredie na sto percent a štvrťfinálovú sériu v súboji proti úradujúcemu vicemajstrovi z Košíc zrovnali na 2:2. "Oceliari" v oboch zápasoch kopili predovšetkým chyby v zadných radoch, Popradčania naopak využili ich zaváhania a boli strelecky efektívni. "Z Košíc sme sa vracali za stavu 0:2, doma sme to chceli vyrovnať, čo sa nám ...

Poprad 12. marca (TASR) - Hokejisti HK Poprad využili domáce prostredie na sto percent a štvrťfinálovú sériu v súboji proti úradujúcemu vicemajstrovi z Košíc zrovnali na 2:2. "Oceliari" v oboch zápasoch kopili predovšetkým chyby v zadných radoch, Popradčania naopak využili ich zaváhania a boli strelecky efektívni.

"Z Košíc sme sa vracali za stavu 0:2, doma sme to chceli vyrovnať, čo sa nám podarilo a sme samozrejme spokojní. Ani v Košiciach sme nehrali zle a mali sme dostatok príležitostí na to, aby sme zvíťazili. Bohužiaľ, tam nám to nevyšlo. V domácom prostredí nám to sedí viac, išli sme do nich trošku viac a myslím, že práve to rozhodlo," uviedol popradský obranca Daniel Brejčák.

Podtatrancom sa v metropole východu nedarilo predovšetkým strelecky, no v domácom prostredí svojho súpera dokonale zaskočili a dovedna nastrieľali desať gólov, štyri v prvom a šesť v druhom stretnutí. "V Košiciach sme dali málo gólov a povedali sme si, že doma musíme hrať oveľa lepšie dopredu, viac sa tlačiť do bránky i zvýšiť početnosť streľby. To sa nám podarilo a dali sme viac gólov. Boli sme doma, valcovali sme ich a dúfam, že v Košiciach budeme robiť to isté. Dúfam, že vyhráme čo najskôr a séria bude mať iba šesť zápasov," zaželal si útočník "kamzíkov" Michael Vandas.

"Oceliarom" chýbal od druhého zápasu obranca Martin Štrbák, po treťom už aj ďalší zadák Martin Chovan a vo štvrtom pred koncom druhej tretiny opustil ľadovú plochu i kapitán Marek Kolba. "Samozrejme, každý z nich chýbal, ale my, ktorí sme na ľade musíme urobiť maximum a musíme ich zastúpiť tak, aby sme zvíťazili," skonštatoval obranca Michal Šeda a na margo košickej ofenzívy dodal: "Musíme chodiť čo najviac do bránky a brankára zasypať strelami. Keď vyšleme mnoho striel, tak určite nejaké góly padnú. V základnej časti nám to v Poprade strelecky išlo, takže si myslím, že to vieme."

Pod Tatrami sa však Košičanom vôbec nedarilo a nenaplnili ani cieľ, ktorým bol zisk jedného víťazstva. Napriek tomu neskladajú zbrane a v Steel aréne chcú vo štvrtok 14. marca misky váh znova nakloniť na svoju stranu. "Snažili sme sa, ale nejako nám to v Poprade nešlo. Musíme sa čo najskôr pripraviť na najbližší domáci zápas a využiť našu veľkú ľadovú plochu. Je pravdou, že vyhrali vyššími rozdielmi, v play off je to však jedno o koľko prehráte. Momentálne je 2:2 na zápasy a séria sa začína akoby od stavu 0:0 a na dve víťazné stretnutia. Musíme čím skôr zabudnúť na tieto dva zápasy, zregenerovať a pripraviť sa na najbližší," zamyslel sa Richard Jenčík.

mc mp /k dispozícii sú zvukové záznamy/