Main Content

Pred odvetami Ligy Majstrov: Barcelona - AC Miláno, Schalke - Galatasaray

utorok, 12. marec 2013 15:51 | Autor: Jakub Vaverka

Pred odvetami Ligy Majstrov: Barcelona - AC Miláno, Schalke - Galatasaray
Pred odvetami Ligy Majstrov: Barcelona - AC Miláno, Schalke - Galatasaray | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Dostávame sa do atraktívnejšej polovice osemfinálových bojov Ligy majstrov, na rade sú totiž odvety, v ktorých sa musí rozhodnúť. Dnes nás čakajú zápasy Barcelony s Milánom a Schalke s Galatasarayom.

FC Barcelona - AC Miláno
Camp Nou

PRVÝ ZÁPAS
AC Miláno sa na prvý zápas pripravilo vynikajúco. Červeno-čierni hrali zo zabezpečenej obrany s priamočiarym prechodom do útoku. Dôležitú úlohu pri prekvapivej výhre AC zohrali predovšetkým agilný El Shaarawy, dôrazný Boateng a žolík Sulley Ali Muntari. Na druhej strane Blaugranas sa prezentovali profesorským výkonom s vysokým percentom držania lopty, ktoré však pramenilo z krátkych prihrávok na polovici ihriska. Zverenci zastupujúceho trénera Jordiho Rouru neukázali na San Sire zhola nič a prehra 0:2 bola z ich pohľadu ešte prijateľná.



AKTUÁLNA FORMA
Milánčania sa po vlažnom vstupe do sezóny dostávajú do skutočne obdivuhodnej formy, čo potvrdzujú aj v posledných týždňoch. Po výhre nad Barcou remizovali v derby s Interom 1:1, následne doma porazili Lazio rozdielom triedy 3:0 a stúpajúcu tendenciu výkonov potvrdili zverenci Massima Allegriho uplynulý piatok na pôde Janovu výhrou 2:0.

Barcelona sa z porážky na talianskej pôde spamätávala dlhšie. Najprv síce Blaugranas zdolali Sevillu 2:1, no potom prišli prehry s Realom Madrid 1:3 a 1:2, čo výrazne zasiahlo psychiku lídra španielskej ligy.  V generálke na „zápas sezóny“ Katalánci zdolali bez viacerých hráčov základnej zostavy Deportivo La Coruňa 2:0.

POSTUPOVÉ ŠANCE
Karty sú rozdané. Barcelona musí skórovať minimálne dvakrát a neinkasovať ani raz, aby sa minimálne predlžovalo. To dobre ovládajú aj v Miláne, kde vraj pripravujú extra-defenzívnu taktiku. Na druhej strane Katalánci plánujú podľa špekulácií španielskej tlače na svojho súpera vyrukovať s revolučným rozostavením 3-3-4. Lionel Messi by mal nastúpiť v záložnej rade a na hrote útoku údajne bude operovať kopcovitý stopér Gerard Piqué. Blaugranas nechcú zažiť podobný zápas ako minulý rok proti londýnskej Chelsea, keď ich anglický celok doslova „ubetónoval“ a plánujú tak na konsolidovanú obranu milánskeho AC použiť to najlepšie, čo majú k dispozícii.

PRE TIPUJÚCICH
Barcelona musí hru otvoriť od úvodnej minúty, čo môže byť vodou na mlyn rýchlych protiútokov AC. Preto sa v tomto prípade prikláňame k tipu 3,5+ gólu s kurzom v našej tipovacej lige 1,91. Zaujímavý kurz je vypísaný aj na to, že Milánčania neprehrajú s hodnotou 3,17.


Schalke 04- Galatasaray
Veltins Arena

PRVÝ ZÁPAS
V prvom zápase, ktorý sa hral v „tureckom pekle“ sa domáci ujali vedenia zásluhou Yilmaza a chvíľu to vyzeralo tak, že Schalke nenarobí domácim väčšie problémy. Galatasaray však podcenil záver prvého polčasu a v nadstavenom čase úvodného dejstva vyrovnal hosťujúci Jermain Jones. V druhej polovici zápasu bojovali obe mužstvá, no skórovať gól, ktorý by mohol byť z hľadiska postupu do štvrťfinále kľúčový, sa nepodarilo ani jednej strane. Remíza bola vzhľadom na priebeh zápasu zaslúženým výsledkom.



AKTUÁLNA FORMA
Domáci celok z Gelsenkirchenu sa na svojho dnešného súpera lepšie ani naladiť nemohol. Modrí hostili vo víkendovom kole Bundesligy majstra z Dortmundu, ktorého držali po celých 90 minút nakrátko a nakoniec zvíťazili 2:1. O góly S04 sa postarali Julian Draxler a Klaas Jan Huntelaar.

Galatasarayu sa v poslednom čase nedarí, keď najprv v lige iba remizoval s Eskisehirsporom 0:0 a v piatok dokonca na vlastnom ihrisku zakopol s Genclerbirligi 0:1.

POSTUPOVÉ ŠANCE
Aj napriek nie práve oslnivej forme je turecká strana pozitívne naladená. S útočným dvojzáprahom Drogba- Yilmaz nemusí byť skórovanie minimálne jedného gólu vo Veltins Arene nemožným. Postupové tromfy drží v rukách Schalke, no aj pred týždňom sme sa presvedčili v zápase Manchestru United s Realom Madrid, že remíza 1:1 z prvého zápasu nemusí nič znamenať. Veľa bude záležať od toho, kto vstrelí prvý gól, ktorý samozrejme nemusí padnúť.

PRE TIPUJÚCICH
Bookmakeri veria v zápase Schalke s Galatasarayom viacej domácim, na ktorých je v našej tipovacej lige  vypísaný kurz 1,71. My sa však prikláňame k tomu, že turecký šampión vo Veltins Arene minimálne neprehrá, s kurzom 2,07.