Main Content

Futbal-LM: Barca rozdrvila AC Miláno v odvete 4:0, do štvrťfinále aj Galatasaray

utorok, 12. marec 2013 23:31 | Autor: TASR

Bratislava 12. marca (TASR) - Skvelý obrat predviedli v utorňajšej odvete osemfinále Ligy majstrov 2012/2013 futbalisti FC Barcelona a po výhre 4:0 nad AC Milánom postúpili do štvrťfinále. Na Nou Campe Katalánci, štvornásobní európski majstri, totiž vymazali manko 0:2 z prvého súboja na San Sire a idú ďalej. Ďalším tímom v elitnej kontinentálnej osmičke po Reale Madrid, Borussii Dortmund, ...

Bratislava 12. marca (TASR) - Skvelý obrat predviedli v utorňajšej odvete osemfinále Ligy majstrov 2012/2013 futbalisti FC Barcelona a po výhre 4:0 nad AC Milánom postúpili do štvrťfinále. Na Nou Campe Katalánci, štvornásobní európski majstri, totiž vymazali manko 0:2 z prvého súboja na San Sire a idú ďalej.

Ďalším tímom v elitnej kontinentálnej osmičke po Reale Madrid, Borussii Dortmund, Juventuse Turín, Parížu St. Germain a "Barce" je aj turecký majster Galatasaray Istanbul, ktorý v Gelsenkirchene vyhral nad Schalke 3:2 a po remíze 1:1 z domáceho súboja sa tiež môže tešiť na piatkový žreb v ústredí UEFA v Nyone.

Tím trénera Tita Vilanovu, ktorý sa však momentálne v New Yorku lieči z rakoviny, spasili dvoma gólmi štvornásobný najlepší hráč sveta Lionel Messi z Argentíny, postupový gól zaznamenal španielsky majster sveta a Európy David Villa a dielo skazy pre hostí dokonal v nadstavenom čase Jordi Alba.

Od úvodu domáci spustili proti 7-násobnému európskemu šampiónovi ofenzívnu smršť, už v 5. minúte po kombinácii s Xavim nádhernou strelou zo šestnástky otvoril skóre Messi. Brankár Abbiati potom viacerými skvelými zákrokmi držal svoj tím nad vodou. Strelu Iniestu končekmi prstov vytlačil na hornú tyč, hlavičková dorážka Messiho do siete neprešla. V 39. minúte mohli hostia dosiahnuť postupový gól, keď Niang v sóle trafil len tyč Valdesovej brány. A okamžite prišiel trest, Messi po chybe Ambrosiniho v rozohrávke v 40. minúte dostal opäť trochu priestoru a prihrávku od Iniestu a strelou medzi nohy obrancu zmazal manko z prvého súboja na San Sire. "Barca" bola na koni a v 55. minúte sa po peknej prihrávke Xaviho dostal do zakončenia Villa, ktorý rutinérsky obstrelil Abbiatiho - 3:0. "Rossoneri" mohli znížiť v 81. minúte, ale pred Robinhom v poslednej chvíli zahasil Alba. Práve tento hráč v 92. minúte po zlej rozohrávke hostí pri štandardke a rýchlej kombinácii domácich spečatil osud duelu.

Schalke vstúpilo do duelu rozpačito, už v 6. minúte mohlo inkasovať po tvrdej strele Drogbu a ďalšiu obrovskú šancu zlikvidoval Inanovi Hildebrand. V 17. minúte však domáci udreli, keď po rohu a zmätku v päťke dorazil loptu do siete Neustädter. Záver polčasu ale hostia zvládli excelentne, gólmi Altintopa, bývalej opory Schalke, resp. kanoniera Yilmaza otočili skóre. Altintop sa presadil skvelou strelou z diaľky, Yilmaz po hĺbkovej prihrávke prehodil domáceho gólmana. V 63. minúte vystrelil Höger do brvna, loptu domáci udržali a Bastos vyrovnal. Veľmi zaujímavý zápas pokračoval, okamžite mohol odpovedať Sneijder, no mieril tesne vedľa, a na druhej strane zlikvidoval brankár Muslera šancu Draxlera. Tím kouča Fatiha Terima v závere definitívne rozhodol o triumfe a postupe vďaka gólu Buluta.

sumáre odviet osemfinále LM 2012/2013, utorok 12. marca:

FC Barcelona - AC Miláno 4:0 (2:0)

Góly: 5. a 40. Messi, 55. Villa, 90.+2. Alba, ŽK: Pedro - Boateng, Flamini, Mexes, rozhodoval: Viktor Kassai (Maď.), 85.000 divákov.

/prvý zápas: 0:2, do štvrťfinále postúpila Barcelona/

zostavy:

Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Mascherano (77. Puyol), Alba - Busquets - Xavi, Iniesta - Pedro (83. Adriano), Messi, Villa (75. Sanchez)

AC Miláno: Abbiati - Abate, Mexes, Zapata, Constant - Ambrosini (60. Robinho) - M'Baye Niang (58. Muntari), Montolivo, Flamini (75. Krkič) - El Shaarawy, Prince-Boateng

Schalke 04 - Galatasaray Istanbul 2:3 (1:2)

Góly: 17. Neustädter, 63. Bastos - 37. Altintop, 42. Yilmaz, 90.+4 Bulut, ŽK: Höger, Kolasinac - Drogba, rozhodoval: Jonas Eriksson (Švéd.), 54.140 divákov.

/prvý zápas: 1:1, do štvrťfinále postúpil Galatasaray/

zostavy:

Schalke: Hildebrand - Učida, Höwedes, Matip, Kolasinac - Farfan, Höger (85. Meyer), Neustädter (46. Fuchs), Draxler, Bastos - Pukki (85. Obasi)

Galatasaray: Muslera - Eboue, Kaya (79. Zan), Nounkeu, Riera - Altintop, Melo, Inan, Sneijder (70. Amrabat) - Yilmaz (86. Bulut), Drogba

jp