Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (13.3.)

streda, 13. marec 2013 09:34 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (13.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (13.3.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

DETROIT: Slovenský útočník Tomáš Tatar opúšťa prvý tím Detroitu Red Wings a vracia sa na farmu do Grand Rapids, hoci sa zdalo, že by sa talentovaný forward mohol natrvalo usadiť v tíme „červených krídel.“ Opačným smerom putuje Gustav Nyquist, ktorý opúšťa farmu Grand Rapids a stane sa súčasťou prvého tímu.

BUFFALO: Americký útočník Buffala Sabres Drew Stafford vyjadril nespokojnosť so svojím postavením v tíme a podľa zámorských médií požiadal vedenie klubu o výmenu. Stafford nastúpil v skrátenej sezóne do 26 duelov, v ktorých zaznamenal bilanciu 2+7.

CHICAGO: Chicago Blackhawks zapísalo na listinu voľných hráčov zadáka Stevea Montadora, ktorý má s klubom platnú zmluvu na nadchádzajúce dva roky. Montador sa poslednýkrát v drese „jastrabov“ objavil vlaňajšiu sezónu.

NY ISLANDERS: „Ostrovania“ z New Yorku Islanders sa budú musieť minimálne týždeň zaobísť bez svojho útočníka Michaela Grabnera, ktorého z hry vyradilo zranenie ramena.

COLUMBUS: Forward Columbusu Blue Jackets Brandon Dubinsky bol odvolaný z listiny zranených hráčov a tak by sa mal po zranení kolena vrátiť do zostavy „modrokabátnikov.“ Dubinsky kvôli zraneniu vynechal jedenásť stretnutí.

COLUMBUS: Columbus Blue Jackets poslal na svoju farmu AHL do Springfieldu obrancu Codyho Goloubefa, ktorý v tomto ročníku odohral deväť stretnutí s bilanciou 1+0.

BOSTON: Stretnutie v Ottawe bolo pre kapitána „medveďov“ Zdena Cháru špecifické. Nastúpil do svojho 500. stretnutia v drese Bostonu. Chára vo svojej kariére odohral 1030 duelov, v ktorých pozbieral 469 kanadských bodov (294 za Boston).

BOSTON: Pondelkový duel medzi Ottawou a Bostonom nedohral pre zranenie nohy hosťujúci útočník Chris Kelly, ktorý sa porúčal z ľadu po strete s domácim forwardom Chrisom Neilom. Zákrok Neila bol však v rámci pravidiel. Dĺžka absencie 32-ročného útočníka nie je známa.

ANAHEIM/TAMPA BAY:
Anaheim Ducks si vymenil s Tampu Bay útočníkov. Z Kalifornie sa na slnečnú Floridu do Tampy sťahuje útočník Kyle Wilson. Opačným smerom putuje Dan Sexton. Obaja hokejisti pôsobili túto sezónu na farmách svojich tímov.

PHOENIX: Phoenix Coyotes podpísal nováčikovský trojročný kontrakt s útočníkom Henrikom Samuelssonom. 19-ročného amerického hokejistu si organizácia Yotes vybrala v minuloročnom drafte z celkového 27. miesta.

POHÁR NÁDEJE KHL: Finalistmi Pohára nádeje v KHL o ktorý bojujú celky, ktoré nepostúpili do play-off sa stali Amur Chabarovsk a Dinamo Riga.

PETROHRAD: SKA Petrohrad sa stal prvým semifinalistom play-off KHL, keď svojho súpera Severstaľ Čerepovec „sfúkol“ 4:0 na zápasy po výsledkoch 7:4, 4:1 a dvakrát 4:2.