Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (13.3.)

streda, 13. marec 2013 09:49 | Autor: Martin Gulas

Správy dňa zo španielskej Primera Division (13.3.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (13.3.) | zdroj: Martin Gulas pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

Barcelona: Záložník Lionel Messi odmieta špekulácie o tom, že jeho tím sa nachádza v hernej kríze. Formu potvrdili Blaugranas v utorňajšom odvetnom stretnutí proti AC Milánu, keď vyhrali 4:0 a zabezpečili si postup do štvrťfinále Champions League.

Barcelona:
Brankár José Manuel Pinto prepisoval historické tabuľky Barcelony, keď v zápase s La Coruňou vo veku 37 rokov a 121 dní sa stal najstarším hráčom v histórií klubu, ktorý nastúpil na súťažný zápas. 

Barcelona & Real Madrid: Španielsky novinár Guillem Balague povedal, že Wayne Rooney neprestúpi do Realu Madrid či Barcelony, pretože tieto špičkové kluby ho nepovažujú za dosť dobrého. O Angličanovej budúcnosti sa začalo špekulovať po tom, čo v odvetnom stretnutí Ligy majstrov proti Realu prekvapivo nenastúpil v základnej zostave.

Real Madrid: Obranca Raul Albiol sľúbil, že Biely balet nebude zanedbávať stretnutia v Primera Division aj napriek tomu, že úspech v pohárových súťažiach je vo zvyšku tejto sezóny ich hlavným cieľom.

Real Madrid:
Podľa anglickej tlače sa v hľadáčiku Tottenhamu Hotspur ocitol argentínsky kanonier Bieleho Baletu Gonzalo Higuaín.

Atlético Madrid: Podľa plátku AS je Atlético Madrid blízko k dohode s londýnskou Chelsea na predĺžení hosťovania belgického brankára Thibauta Courtoisa.

Valencia: Obranca Victor Ruiz bude kvôli zraneniu kolennej šľachy chýbať nasledujúci mesiac. 25-ročný hráč Los Ché sa zranil počas víkendového ligového stretnutia s Bilbaom.

Levante: Obafemi Martins mieri po svojom predčasnom ukončení zmluvy s Levante do Major League Soccer, presnejšie bude obliekať dres Seattle Sounders. Španielsky klub potvrdil, že sa s hráčom v pondelok dohol na odstupnom.