Main Content

Pred odvetami Ligy Majstrov: Bayern - Arsenal, Malaga - Porto

streda, 13. marec 2013 10:40 | Autor: Jakub Vaverka

Pred odvetami Ligy Majstrov: Bayern - Arsenal, Malaga - Porto
Pred odvetami Ligy Majstrov: Bayern - Arsenal, Malaga - Porto | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Dostávame sa do atraktívnejšej polovice osemfinálových bojov Ligy majstrov, na rade sú totiž odvety, v ktorých sa musí rozhodnúť. Dnes nás čakajú zápasy Bayernu s Arsenalom a Malagy s Portom.

Bayern Mníchov- Arsenal FC
Allianz Arena

PRVÝ ZÁPAS
Domáci Kanonieri sa s favoritom dvojzápasu snažili držať krok, no nepochopiteľnými a predovšetkým zbytočnými chybami v defenzíve dostali Bayern na koňa. Postupne skórovali Kroos a Muller a aj keď v úvode druhej polovice znížil Podolski konečnú podobu výsledku dal svojím presným zásahom chorvátsky legionár Mario Mandžukič (1:3).



AKTUÁLNA FORMA
Bayern Mníchov pokračuje v suverénnom ťažení nemeckou Bundesligou a chvíľami to pôsobí tak, že Bavori prakticky nemajú slabé miesto. V generálke na dnešný zápas sa ale zverenci Juppa Heynckesa poriadne natrápili, keď s nováčikom z Dusseldorfu prehrávali na domácej pôde 0:1 a aj 1:2, no nakoniec sa radovali z vydretej výhry 3:2.

Arsenal si chuť na dnešný zápas nespravil, keď naposledy prehral v šlágri kola Premier League s Tottenhamom 1:2 a boj o budúcoročné účinkovanie v Champions League si tak poriadne skomplikoval. Uplynulý víkend mali zverenci Arsena Wengera voľno, čo môže byť v dnešnom zápase ich plusom. 

POSTUPOVÉ ŠANCE
Arsenalu do štvrťfinále pomôže už iba zázrak. Na to, aby Kanonieri postúpili musia skórovať v Allianz Arene trikrát, čo sa v tomto ročníku ešte žiadnemu tímu nepodarilo. Návod, ako byť v metropole Bavorska úspešný načrtla cez víkend Fortuna Dusseldorf, ktorá vyhrávala na pôde Bayernu 1:2 a keby bol v priebehu zápasu podobný výsledok aj dnes, postupové šance by sa razom vyrovnali.

PRE TIPUJÚCICH
Na víťazstvo Bayernu je v našej tipovacej lige vypísaný nízky kurz 1,32 a dá sa očakávať, že Jupp Heynckes dá vďaka výhre 3:1 v prvom zápase šancu hráčom zo širšieho kádra. Oveľa zaujímavejšia je stávka na to, že Arsenal neprehrá s kurzom 2,85.


Malaga CF- FC Porto
La Rosaleda

PRVÝ ZÁPAS
Na štadióne Draka v Porte mohli diváci vidieť taktický zápas, v ktorom víťazili defenzívy oboch celkov. Obrana hostí však urobila o jednu chybu viac a tú využil domáci Joao Moutinho na skórovanie jediného gólu zápasu. Španielske mužstvo na presný zásah FCP nedokázalo odpovedať, no prehru 0:1 bralo ako hrateľný výsledok.



AKTUÁLNA FORMA
Porto v posledných piatich zápasoch  štyrikrát vyhralo a iba jeden raz remizovalo. V generálke na dnešný duel „Draci“ porazili Estoril bez väčších problémov 2:0.

Veľké  problémy s formou má Malaga, ktorá v posledných piatich meraniach síl vyhrala iba raz a zapísala si dve prehry a dve remízy. Naposledy Andalúzania remizovali na pôde priemerného Realu Valladolid 1:1, čo bolo pre popredný španielsky tím sklamaním.

POSTUPOVÉ ŠANCE
Postupové šance sú v tomto prípade vzácne vyrovnané, aj keď eso drží v rukáve Porto. Ak totiž hostia na La Rosaleda skórujú, Malaga bude musieť dať tri góly, čo môže byť pri aktuálnom rozpoložení oboch tímov veľmi náročné. Myslíme si, že dnešný duel bude o pár góloch, prestrelku neočakávame, no Liga majstrov nám v minulosti už viackrát dokázala, že predpokladať akýkoľvek výsledok sa neoplatí.

PRE TIPUJÚCICH
Medzi Malagou a Portom sa rovnako ako v prvom zápase očakáva veľmi vyrovnaný duel s minimom presných zásahov. Preto vám odporúčame si staviť na remízu po prvom polčase s kurzom v našej tipovacej lige 2,03.