Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (14.3.)

štvrtok, 14. marec 2013 08:29 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (14.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (14.3.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

BUFFALO: Vedenie klubu z Buffala podľa zámorských médií uvažuje o výmene svojho gólmana Ryana Millera. Podľa špekulácií sú „šable“ ochotné vzdať sa amerického gólmana už túto sezónu. Reálnejší sa však zdá byť odchod Millera z Buffala počas leta.

BUFFALO: Hokejisti Buffala Sabres odohrali stretnutie s New Yorkom Rangers bez šikovného forwarda Tylera Ennisa, ktorý vynechal zápas kvôli tržnej rane na čele. Dĺžka jeho absencie nie je známa.

ANAHEIM: Krídelník Anaheimu Ducks Corey Perry bol suspendovaný na štyri duely za jeho zákrok na Jasona Zuckera z Minnesoty Wild. Kanadský útočník bude musieť taktiež zaplatiť do podporného fondu 115 000 dolárov.

COLORADO
: Český forward Milan Hejduk, ktorý pre zranenie v hornej časti tela vynechal päť duelov svojho tímu, by sa mal čoskoro vráti do zostavy svojho klubu.

PHOENIX
: Arizonský tím Phoenix Coyotes sa musí zaobísť bez svojho obrancu Zbyněka Michálka a útočníka Matthewa Lombardiho. Oboch z hry vyradilo zranenie v dolnej časti tela. Termín Michálkovho resp. Lombardiho návratu na ľad nie je známy.

NASHVILLE: Zápas medzi Dallasom a Nashvillom nedohral hosťujúci forward Paul Gaustad, ktorý počas prostrednej časti odstúpil zo stretnutia kvôli bližšie nešpecifikovanému zraneniu v hornej časti tela.

TAMPA BAY: Český bek Radko Gudas absolvoval svoj debut v NHL, keď v drese Tampy Bay v dueli s Floridou strávil na ľade vyše 15 minút a radoval sa z výhry 3:2.

WASHINGTON: Ruský krídelník Alexander Ovečkin je naďalej v útlme, keď v dueli s Carolinou Hurricanes ani raz nevystrelil, čo sa mu stalo už druhýkrát v sezóne. V ostatných sezónach vyšiel strelecky naprázdno maximálne raz. 

WASHINGTON:
V súboji Washingtonu s Carolinou debutoval aj zadák Washingtonu Capitals Cameron Schilling, nedokázal však zabrániť prehre 0:4.

COLUMBUS: Forward Columbusu Blue Jackets Derick Brassard nastúpil do svojho 300. duelu v zámorskej profilige. V zápase s Vancouverom sa však bodovo nedokázal presadiť a z ľadu odchádzal ako porazený po prehre 2:1 po samostatných nájazdoch.

MINNESOTA/OTTAWA
: Ottawa Senators získala z Minnesoty bitkára Matta Kassiana z Minnesoty Wild. Opačným smerom putuje draftový výber v roku 2014 v šiestom kole.