Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (15.3.)

piatok, 15. marec 2013 13:33 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (15.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (15.3.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

 

NY RANGERS: Kouč New Yorku Rangers je naďalej nespokojný s výkonmi Mariána Gáboríka a opäť ho preradil do tretej formácie. Čoraz viac sa vyskytujú špekulácie o Gáborikovom odchode z New Yorku.
 
NHL: NHL definitívne schválila nové rozloženie konferencií, keď vo Východnej konferencii bude figurovať 16 tímov, zatiaľ čo na Západe bude hrať štrnásť klubov.
 
TAMPA BAY: Na listine zranených hráčov Tampy Bay Lightning sa objavil kapitán „bleskov“ Vincent Lecavalier, ktorý svojmu tímu bude chýbať minimálne týždeň pre zranenie v dolnej časti tela. Kanadský center sa zranil vo víkendovom stretnutí s Montrealom.
 
PHILADELPHIA: Bek Luke Scheen vynechal stretnutie svojej Philadelphie s New Jersey Devils kvôli chrípke. Či talentovaný bek nastúpi v najbližšom stretnutí „letcov“ je zatiaľ otázne.
 
PHILADELPHIA: Philadelphia vymenila do Columbusu Blue Jackets forwarda Matta Forda, ktorý k „modrokabátnikom“ odchádza za budúce vyrovnanie. 28-ročný útočník doposiaľ v NHL nenastúpil.
 
CALGARY: Vedenie Calgary Flames sa rozhodlo nechať Romana Červenku sedieť počas zápasu s Detroitom na tribúne, aby do zostavy mohlo zaradiť navrátilca Curtisa Glencrossa. „Plamene“ porazili tím z Hockeytownu 5:2 aj zásluhou spomínaného Glencrossa, ktorý zaznamenal bilanciu 1+1. Návrat do zostavy sa mu tak vydaril.
 
ST. LOUIS: Do zostavy Saint Louis Blues sa vracia Alexander Steen, ktorý svojmu tímu chýbal osem stretnutí pre zranenie ramena.
 
CHICAGO: Po Steveovi Montadorovi putuje na listinu voľných hráčov Chicaga Blackhawks aj český útočník Rostislav Olesz, ktorý doposiaľ hral v AHL v Rockforde.
 
LOS ANGELES: Po sezóne pravdepodobne tím obhajcov Stanley cupu opustí obranca Vjačeslav Vojnov, ktorý by sa mal vrátiť do rodného Čeľjabinsku. Traktor oň podľa slov primátora mesta veľmi stojí a už začiatkom súčasnej sezóny mu ponúkol lukratívny kontrakt.
 
BUFFALO: Bek Buffala Sabres Alex Sulzer sa v tejto sezóne na ľade už neobjaví, keď musel podstúpiť operáciu zraneného kolena a skrátený ročník je pre nemeckého obrancu „pasé.“
 
FLORIDA: Sezóna sa skončila aj pre forwarda Floridy Panthers Krisa Versteega, ktorý si poranil koleno a bude sa musieť podrobiť chirurgickému zákroku.
 
MONTREAL: Útočník Montrealu Canadiens Blake Geoffrion uvažuje o tom, že ukončí kariéru. Geoffrion utrpel v jednom zo zápasov AHL fraktúru lebky a jeho zdravotný stav sa nezlepšil. Geoffrion sa zranil v septembri.
 
MONTREAL: Kanadský klub Montreal Canadiens zapísal na listinu voľných hráčov fínskeho útočníka Petteriho Nokelainena.
 
NEW JERSEY: New Jersey Devils podpísalo nováčikovský trojročný kontrakt s útočníkom Reidom Boucherom.
 
BOSTON: Trojročný nováčikovský kontrakt podpísal aj útočník Anthony Camara, ktorý sa na zmluve dohodol s „medveďmi“ z Bostonu.
 
OTTAWA: Aj bek Troy Rutkowski sa dohodol na trojročnom nováčikovskom kontrakte. Kanadský zadák sa ako voľný hráč upísal Ottawe Senators.
 
NIŽNEKAMSK: V tíme Neftechimik Nižnekamsk bude pokračovať skúsený český útočník Petr Koukal, ktorý by mal po konci súčasnej sezóny predĺžiť so svojím súčasným zamestnávateľom kontrakt o dva roky.