Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (16.3.)

sobota, 16. marec 2013 11:19 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (16.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (16.3.)

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

CHICAGO: Slovenský útočník v službách Chicaga Blackhawks prejavil záujem hrať na ZOH 2014 v Soči. Vyjadril sa, že ak bude zdravý, určite príde reprezentovať Slovensko. Komisár NHL Gary Bettman však oficiálne účasť hráčov z NHL na Olympiáde zatiaľ nepotvrdil a silnejú špekulácie, že sa tak ani nestane.

ST. LOUIS: Forward St. Louis Alex Steen prežil úspešný návrat do zostavy svojho celku, keď sa na víťazstve „Bluesmanov“ nad Phoenixom 3:0 podieľal jedným gólom a dvomi asistenciami. Steen vynechal predchádzajúcich osem stretnutí pre zranenie ramena.

WASHINGTON: Krídelník Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin zaznamenal v súboji s Carolinou Hurricanes svoj jubilejný 700. a 701. bod vo svojej kariére. Ruský reprezentant odohral v NHL 579 zápasov.

BUFFALO: Pred začiatkom play-off QMJHL vracia vedenie klubu z Buffala talentovaného ruského útočníka Michaila Grigorenka späť do juniorskej súťaže. Grigorenko v tejto sezóne odohral za „šable“ 22 zápasov s bilanciou 1+4.

MONTREAL: Montreal Canadiens predĺžil kontrakt so svojím útočníkom Davidom Desharnaisom o štyri roky v celkovej hodnote 14 miliónov dolárov. Zmluva nastúpi k platnosti od začiatku nového ročníka.

CHICAGO: Českého forwarda Rostislava Olesza si z listiny voľných hráčov Chicaga Blackhawks nevybral žiaden tím a tak Olesz poputuje na farmu „jastrabov“ do Rockfordu.

COLORADO: V zápase Minnesota – Colorado sa do zostavy hostí vrátil po vynútenej päťzápasovej pauze útočník Milan Hejduk, ktorého trápilo zranenie v hornej časti tela.

COLORADO: Po dvanástich zápasoch sa v drese „lavín“ z Colorada objavil aj zadák John-Michael Liles. Skúsený obrnca posledných dvanásť duelov presedel na tribúne.

TORONTO: Joffrey Lupul by sa mal čoskoro vrátiť do zostavy Toronta Maple Leafs. 29-ročný útočník sa vracia po tom, čo si liečil zlomeninu predlaktia pravej ruky, ktorú utrpel po strele z hokejky svojho spoluhráča Diona Phaneufa.

TORONTO/ANAHEIM: Toronto Maple Leafs vymenilo do Anaheimu Ducks útočníka Davida Steckela. Opačným smerom putuje siedma voľba v drafte 2014 a práva na útočníka Ryana Lascha.

CAROLINA: Carolina Hurricanes podpísala trojročný nováčikovský kontrakt s bekom Keeganom Loweom, ktorý doteraz pôsobil vo WHL v tíme Edmonton Oil Kings.

VANCOUVER:
Debut v NHL si odkrútil útočník Vancouveru Steve Pinizzotto, ktorý na ľade v dueli s Nashvillom Predators strávil jedenásť minút. Bodovo sa nepresadil.

TAMPA BAY: Premiérový štart vo svojej kariére v zámorskej profilige si do štatistík zapísal aj útočník Tampy Bay Lightning Tyler Johnson. V zápase s New Yorkom Islanders odohral necelých dvanásť minút.