Main Content

Brankár Hašek: Cez KHL do reprezentácie?

sobota, 14. august 2010 17:29 | Autor: Lívia Godová

Fenomenálny český brankár Dominik Hašek sa zaradil medzi hokejistov, ktorí okúsia ruskú Kontinentálnu hokejovú ligu.

 

Hoci držiteľ zlatej medaily z OH v Nagane ukončil v roku 2008 aktívnu kariéru, bez hokeja nevydržal dlho. V sezóne 2009/2010 získal s českým klubom HC Eaton Pardubice titul v českej extralige. Následne prišla veľká športová výzva – možnosť zahrať si v druhej najkvalitnejšej lige sveta. „S Pardubicami som zažil naozaj nádhernú sezónu, ktorá vyvrcholila titulom majstra republiky. Vedel som, že končiť ešte nechcem, nebol som si však istý, či chcem v Pardubiciach pokračovať, keďže som dosiahol to, čo som chcel, majstrovskú trofej,“ povedal Hašek ohľadom svojho prestupu pre Denník Šport. Zároveň dodal, že sa rozhodol veľmi rýchlo.

Zmluvu s účastníkom Tarasovovej divízie podpísal na jednu sezónu. Odchovanec pardubického hokeja nebude mať problémy ani s ruským jazykom. Už sa teší, ako opráši znalosti z azbuky zo školských čias. Na východe sa bude musieť zaobísť bez svojej manželky a rodiny, ktorá zostáva v Prahe.

Víťazovi Stanleyho pohára zo sezóny 2001/2002 a 2007/2008 chýba v bohatej zbierke ocenení iba titul majstra sveta. Podľa vlastných slov na reprezentáciu nezanevrel, a ak bude cítiť, že mužstvu môže pomôcť, nebude sa brániť účasti na vrcholovom podujatí v najcennejšom drese. Svoj debut v seniorskom výbere zažil ako osemnásťročný, čím sa stal najmladším brankárom v histórii.