Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (18.3.)

pondelok, 18. marec 2013 12:27 | Autor: Jakub Vaverka

Správy dňa z NHL a KHL (18.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (18.3.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

SLOVAN: Útočník Marek Svatoš v budúcej sezóne nebude pokračovať v bratislavskom Slovane napriek tomu, že s tímom má pre nadchádzajúci ročník platný kontrakt. Vedenie klubu so skúseným krídelníkom viac nepočíta.

NY ISLANDERS
: Obranca Ľubomír Višňovský sa pre zámorské médiá vyjadril, že by sa nebránil predĺženiu kontraktu so svojím súčasným zamestnávateľom z New Yorku Islanders. Je tak dosť možné, že aj v budúcej sezóne bude „Višňa“ obliekať dres „Ostrovanov.“

VANCOUVER
: Forward Vancouveru Canucks David Booth nedohral stretnutie s Detroitom Red Wings a svojmu tímu by mal chýbať dlhšiu dobu. Bližšie informácie o jeho zranení však nie sú známe.

VANCOUVER: Organizácia „kosatiek“ si upísala útočníka Kellana Lainea, ktorý zmluvu s Vancouverom podpísal ako voľný hráč. O doposiaľ nedraftovaného forwarda malo údajne záujem desať klubov.

FLORIDA: Zadák Floridy Panthers sa po 22 dueloch, ktoré vynechal kvôli zraneniu vrátil do zostavy svojho tímu, no po dvoch tretinách zápasu s New Yorkom Islanders z neznámych dôvodov odstúpil zo zápasu.

BOSTON: Vedenie klubu z Bostonu Bruins podpísalo dvojročný nováčikovský kontrakt so švédskym útočníkom Alexandrom Fällströmom, ktorého „medvede“ získali z Minnesoty Wild v rámci výmeny v roku 2009.

NEW JERSEY
: Debut v NHL si odkrútil útočník New Jersey Devils Harri Pessonen, ktorý s „diablami“ podpísal kontrakt ako voľný hráč. Fínsky forward však nedokázal zabrániť prehre 1:2 s Montrealom.

MONTREAL: Premiérový štart v zámorskej profilige si do štatistík zapísal aj obranca Montrealu Canadiens Jarred Tangradi, ktorý hneď vo svojom prvom zápase asistoval na víťazný gól svojho celku.

LOS ANGELES:
V drese obhajcov Stanley Cupu vykorčuľoval prvýkrát na ľad NHL útočník Tyler Toffoli, ktorý svoju kariéru v NHL odštartoval v dueli proti San Jose. „Králi“ zvíťazili 5:2, Toffoli, ktorý je tretím najlepším strelcom AHL sa bodovo nepresadil.