Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (20.3.)

streda, 20. marec 2013 11:25 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (20.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (20.3.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

CHICAGO: Zranenie Mariána Hossu nie je vážne a podľa najnovších informácií by mohol nastúpiť v stredajšom dueli proti Anaheimu Ducks. Hossa si privodil zranenie v hornej časti tela po strete s bekom Colorada Avalanche Ryanom O’Byrneom.

ANAHEIM: Po Ryanovi Getzlafovi s Anaheimom Ducks podpísal dlhodobý kontrakt aj ďalší ťahún „káčerov.“ Kontrakt na osem rokov v hodnote 69 miliónov dolárov podpísal s Anaheimom Corey Perry.

NEW JERSEY: Tento týždeň sa očakáva návrat Martina Brodeura do bránkoviska New Jersey. Brankárska hokejová legenda vynechala dvanásť zápasov kvôli problémom s chrbticou.

PITTSBURGH:
Stredný útočník Jevgenij Malkin sa zapojil do tréningového procesu svojho tímu z Pittsburghu. Do zápasu by mohol „Gino“ nastúpiť v piatok proti New Yorku Islanders.

TAMPA BAY:
Vedenie klubu z Tampy Bay poskytlo bližšie informácie o stave svojho kapitána Vincenta Lecavaliera. Kanadský útočník má zlomenú kosť v chodidle a pauzovať by mal ešte tri týždne.

TAMPA BAY: Útočník „bleskov“ Steven Stamkos nastrieľal ako štvrtý najmladší hráč v histórii NHL dvesto gólov, keď v mladšom veku túto métu dokázali pokoriť len hokejoví velikáni ako Wayne Gretzky, Mario Lemieux a Dale Hawerchuk.

DETROIT: Budúci týždeň podstúpi operáciu obranca Detroitu Red Wings Kyle Quincey bez ktorého sa budú musieť „červené krídla“ zaobísť štyri až šesť týždňov.

CALGARY:
Fínsky gólman Calgary Flames Miikka Kiprusoff chýbal svojmu tímu v súboji s Dallasom, keď svoj tím opustil kvôli pôrodu svojej manželky.

WASHINGTON:
Washington Capitals zapísal na listinu zranených hráčov českého útočníka Tomáša Kundrátka, ktorý pauzuje pre zranenia kolena.

OTTAWA: Forward Ottawy Senators Milan Michálek sa podrobil chirurgickému zákroku pravého kolena. Dĺžka jeho rekonvalescencie zatiaľ nie je známa.

WINNIPEG: Bek Arturs Kulda sa dohodol na zmluve s Winnipegom Jets v hodnote 550 tisíc dolárov. Kontrakt je platný do konca tejto sezóny.

SPARTAK: Zmluvu s účastníkom KHL Spartakom Moskva  predĺžil skúsený harcovník Vjačeslav Kozlov.

GDAŇSK:
Pôsobenie poľského celku z Gdaňsku v budúcom ročníku KHL je nepravdepodobný. Podľa slov šéfa súťaže Alexandra Medvedeva nemá poľský klub dostatok financií.