Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (21.3.)

štvrtok, 21. marec 2013 08:39 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (21.3.)
Správy dňa z NHL a KHL (21.3.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

NY RANGERS: Špekulácie o Gáboríkovom prestupe sa naďalej stupňujú. Podľa najnovších správ sa o „Gabbyho“ zaujímalo viacero klubov. „Jazdci“ by za slovenského krídelníka mohli získať veľmi solídnu protihodnotu a tak sa objavujú neustále klebety o jeho možnej výmene, hoci konkrétne tímy zatiaľ s výnimkou Dallasu spomínane neboli.

NY ISLANDERS: Za morom sa v súvislosti s výmenou skloňuje aj meno slovenského beka Ľubomíra Višňovského. 36-ročný obranca sa vyjadril, že by bol ochotný predĺžiť kontrakt s „ostrovanmi,“ no špekuluje sa o jeho výmene do Detroitu Red Wings, ktorý má pred čoraz blížiacou sa uzávierkou prestupov snahu posilniť svoju defenzívu.
 
ANAHEIM: Teemu Selänne pravdepodobne bude pokračovať vo svojej kariére aj v budúcej sezóne. „Fínsky blesk“ sa tak rozhodol hlavne po tom, čo „káčeri“ podpísali dlhodobé kontrakty s Ryanom Getzlafom a Coreym Perrym.
 
BUFFALO: Rakúsky útočník Buffala Sabres Thomas Vanek odstúpil zo stretnutia s Montrealom Canadiens kvôli zraneniu v dolnej časti tela. Informácie o jeho zdravotnom stave doposiaľ nie sú známe.
 
MONTREAL: Po jednozápasovej absencii sa do zostavy Montrealu Canadiens vracia útočník Michael Ryder, ktorý do tímu „Habs“ zavítal v tejto sezóne z Dallasu. Ryder pauzoval pár dní kvôli bližšie nešpecifikovanému zraneniu v dolnej časti tela.
 
MONTREAL: Montreal Canadiens predĺžili zmluvu s bekom Francoisom Bouillonom. Kanadský bek podpísal ročný kontrakt v hodnote 1,5 milióna dolárov.
 
NEW JERSEY: Český bek odohral v súboji New Jersey Devils – New York Rangers 600. duel vo svojej kariére v NHL. Ten sa však nevyvinul podľa jeho predstáv, keď „diabli“ prehrali 2:3 a „Židla“ duel nedohral. Bližšie informácie o jeho zdravotnom stave však známe nie sú.
 
NY RANGERS: Bek New Yorku Rangers Michael Del Zotto zaznamenal v dueli s New Jersey svoj stý bod v kariére v NHL, keď sa na výhre 3:2 podieľal bilanciou 1+1. 22-ročný zadák má na svojom konte momentálne 101 bodov, ktoré stihol pozbierať v 231 stretnutiach.
 
ST. LOUIS: 25-ročný forward Saint Louis Blues Chris Stewart odohral svoj 300. zápas v zámorskej profilige. Kanadský útočník v nich pozbieral 194 bodov za 96 gólov a 98 asistencií.
 
RIGA: Lotyšský celok Dinamo Riga zvíťazilo na ľade Amuru Chabarovsk 5:3 a získalo Pohár nádeje, ktorý je určený pre tímy KHL, ktoré nepostúpili do play-off. Svojho finálového súpera z Chabarovsku zdolali 3:1 na zápasy.
 
KAZAŇ: AK Bars Kazaň porazila v rozhodujúcom siedmom dueli Salavat Julajev Ufa a stala sa tak posledným účastníkom semifinále KHL. Kazaň sa vo finále Východnej konferencie stretne s Traktorom Čeľjabinsk. Na západe si sily zmerajú SKA Petrohrad s moskovským Dynamom.