Main Content

Futbal-MS-kval.: Griga:

štvrtok, 21. marec 2013 22:30 | Autor: TASR

Futbal-MS-kval.: Griga:
Futbal-MS-kval.: Griga: | zdroj: TASR

Žilina 21. marca (TASR) - Podľa trénera Stanislava Grigu visí nad slovenskými futbalistami v piatkovom zápase kvalifikácie MS 2014 s Litvou imperatív víťazstva a preto musia hrať útočne a ofenzívne. Druhý kouč slovenskej ekipy Miroslav Hipp potvrdil, že pre nedoliečené menšie zranenie je mimo hru stopér Kornel Saláta.

Slovákov čaká v Žiline piaty kvalifikačný zápas v tomto cykle, pričom v domácom prostredí chcú odčiniť "bratislavskú" prehru s Gréckom 0:1. Litva je v skupine štvrtá, pričom na tretie Slovensko stráca tri body.

"Vieme, aký súper nás čaká. Vieme o jeho silných stránkach, Litva hlavne v zápasoch vonku vie byť nepríjemná. Majú veľmi dobre organizovanú defenzívu, preferujú takú agresívnu hru a majú dobrý prechod do útoku," povedal tréner Griga, ktorý sa snažil svojich zverencov nakaziť víťaznou atmosférou. "My však potrebujeme ten zápas vyhrať. Budeme musieť útočiť. Nesmieme však hrať hurá futbal, nesmieme im dať priestor a nesmieme ich pustiť do protiútokov. V piatok potrebujeme byť plní odhodlania, plní pohybu, musíme byť agresívni. Zajtra nehráme iba o tri body, ale aj o dôveru diváka, ktorú sme stratili v tých posledných dvoch zápasoch. Hlavne v Česku a polčas v Belgicku."

Slovákom príliš generálky na kvalifikáciu nevyšli. V posledných dvoch prípravných zápasov prehrali s Českom v Olomouci 0:3 a v Bruggách s Belgickom 1:2. Výsledok zápasu s Litvou však bude dôležitejší a môže dodať slovenským reprezentantom potrebné sebavedomie. V prvom vzájomnom kvalifikačnom stretnutí v Litve sa zrodila remíza 1:1.

"Všetci hráči sú pripravení až na Kornela Salátu, ktorý prišiel na zraz s dlhodobejším zranením a jeho štart je vylúčený," rozhovoril sa Hipp, ktorý na adresu litovského súpera dodal: "Stretli sme sa s nimi hneď na začiatku kvalifikácie, zhruba pol roka naspäť. Vo štvrtok sme sa vrátili k tomuto zápasu v krátkych zostrihoch. Plus samozrejme, sme analyzovali hru súpera. V ostatných zápasoch kvalifikácie, teda vo všetkých troch zápasoch, ktoré odohrali na súperových ihriskách. Samozrejme registrujeme aj problémy litovského mužstva v obrannej formácii, hlavne na stopérskych postoch. Tiež registrujeme veľmi dobrú streleckú formu Šernasa a Matulevičiusa. Ale napriek týmto skutočnostiam, jediným našim cieľom je zajtra, aby sa tri body pripočítali v tabuľke na našu stranu."