Main Content

Džudo: Milan Randl sa vypotil v Nymburku a ladil na ME v Budapešti

piatok, 22. marec 2013 11:30 | Autor: TASR

Bratislava 22. marca (TASR) - Blízkosť majstrovstiev Európy v Budapešti, ktoré sa začínajú už 25. apríla, slovenských džudistov inšpiruje. Milan Randl, ktorý sa zatiaľ ako jediný na šampionáte s istotou predstaví, sa momentálne vrátil zo sústredenia v Nymburku, na ďalších adeptov čaká najbližšie dôležitý turnaj Európskeho pohára počas Veľkej noci v Sarajeve.

Presne desať dní strávil Milan Randl v Nymburku. "Nebol sám, okrem neho si zatrénovali aj Milichovský, Poliak, Pentka a juniori," popísal pobyt tréner reprezentácie Rastislav Mezovský. "Všetci majú pred sebou nejaký cieľ, či už aprílový európsky šampionát, júnové ME do 23 rokov, alebo júlovú Svetovú univerziádu. Kto bude štartovať na seniorských ME sa definitívne rozhodne až po turnaji Európskeho pohára v Sarajeve. Milan Randl na ňom štartovať nebude, no keďže je to posledná možnosť nominovať sa na ME, ďalší sa pokúsia vyniknúť. Na náklady zväzu pocestujú do Budapešti len tí, ktorí sa v Sarajeve presadia na medailovom mieste, na svoju príležitosť čaká aj Ivana Komlóšiová, siedma na turnaji Svetového pohára v rakúskom Oberwarte."

Aj keď o nomináciu na ME Milan Randl nemusí bojovať, vo 'vatičke' netrénuje. Rastislav Mezovský: "Teraz v Nymburku sme využili možnosť klasického európskeho randori, a to rekordne dlho, Milan si spestril tréningy aj inými možnosťami, vrátane regenerácie. Borci až z 37 krajín sa postupne v Nymburku prestriedali, bolo to naozajstné mravenisko. Milana dosť povzbudilo tretie miesto vo Varšave na European Open, body do svetového rankingu sa mu zídu, hlavne pri nasadzovaní na ďalších turnajoch."

Nadchádzajúce dni Milan Randl, ktorý na ME zápasí 27. apríla, využije na týždenný oddych, od 2. apríla sa presunie do maďarskej Taty na päťdňové tradičné randori a pred odchodom na ME stihne ešte zaužívané sústredenie spolu s Čechmi v Prahe od 15. do 17. apríla.