Main Content

Hokej-play-off: Košičania rešpektujú silu Nitry, očakávajú dramatickú sériu

piatok, 22. marec 2013 13:30 | Autor: TASR

Košice 22. marca (TASR) - Hokejisti slovenského vicemajstra HC Košice sú odhodlaní v semifinálovej sérii Tipsport extraligy zabojovať už o šieste finále v rade. Cestu im skríži Nitra, ktorá vo štvrťfinálovej sérii urobila krátky proces s Trenčínom, keď si s ním poradila hladko v štyroch stretnutiach. "Oceliari" si uvedomujú silu súpera a očakávajú podobne dramatickú sériu ako proti Popradu, myslia na postup.

Obaja súperi sa vo vyraďovacej fáze stretli dva razy a vždy vo štvrťfinále, pričom sa v oboch prípadoch z postupu tešil košický tím po triumfe 4:1 na zápasy. Pre Košičanov to bude už dvanáste semifinále extraligovej play off v rade. "Od série očakávam dramatickosť a všetko ostatné, čo sme mali i v zápasoch proti Popradu. Nitra má vo svojom kádri skúsenosť, mladosť, dravosť i momentálne najlepšieho strelca. Určite sa máme na čo tešiť," uviedol hlavný tréner Milan Staš a dodal: "Do každej série sa ide s tým, že doma sa velí vyhrať a potom sa podľa dosiahnutého výsledku uvidí čo ďalej. Určite pôjdeme do série s tým, že chceme vyhrať prvé dva duely."

Košice majú v prebiehajúcom ročníku 2012/2013 s Nitrou priaznivú bilanciu, keď v štyroch zo šiestich duelov dokázali uspieť. Košický tím je však oproti predchádzajúcim sezónam výrazne omladený. "Väčšinu zápasov potiahli tí starší hráči, no pridali sa i mladí a získavajú skúsenosti. Tento ročník sa deklarovalo, že budeme hrať s mladými hráčmi, celú sezónu sa hralo s odchovancami a tí potrebujú získať skúsenosti práve pri starších. Samozrejme nejde to hneď, bolo to vidno v zápasoch vonku, ale musíme byť trpezliví," zamyslel sa Staš.

"Oceliari" vo štvrťfinálovej sérii s Popradom ukázali svoju silu predovšetkým na domácom ľade. Tým nadviazali na výkony z dlhodobej časti, potom ako sa dostal ku kormidlu Milan Staš. "V Poprade a v Košiciach sú dve rozdielne ľadové plochy, doma hrali naozaj dobre a k ničomu nás nepustili. My však hráme dobre u nás. S Nitrou je samozrejme každý zápas iný. Nemyslím si, že máme za sebou nejakú ťažkú sériu, skôr, že sme dobre rozbehnutí a naladení. Nitra hrala najmenej zápasov, myslím si, že veľa oddychovala a keďže sme rozbehnutí, tak ju musíme zdolať," prehlásil sebavedomo slovenský reprezentačný útočník Marcel Haščák.

Po dvoch dňoch voľna Košičania od štvrtka naplno zarezávali v Steel aréne. Rodák z Popradu si uvedomuje silu súpera, ale verí, že spoločne so spoluhráčmi semifinálovú sériu zvládnu. "Majú vynikajúceho brankára, dobrú obranu i šikovný útok. Musíme sa na nich dobre pripraviť a nič nepodceniť. Myslím si však, že sme na tom kondične lepšie a keď ich uštveme na sedem zápasov, tak musíme postúpiť. Keď nás budú povzbudzovať diváci ako v poslednom zápase proti Popradu, tak sa nebojím ničoho," narážal Haščák na viac ako sedemtisícovú návštevu.

Košický tréner nebude môcť počítať s obrancom Michalom Novákom, ktorý si odpykáva trojzápasový trest za fyzické napadnutie protihráča v šiestom zápase štvrťfinále play off proti Popradu a vynechá prvé dve domáce stretnutia. Do hry by nemal zasiahnuť ani útočník Matúš Chovan, "Jeho zranenie je vážnejšie, takže bude asi pauzovať dlhšiu dobu," skonštatoval Staš, podľa ktorého slov by sa však do zostavy mohol vrátiť obranca Marek Kolba.