Main Content

ZOH14: Mutko: "Tretie miesto na hrách v Soči by bolo vynikajúcim výsledkom"

piatok, 22. marec 2013 14:30 | Autor: TASR

Moskva 22. marca (TASR) - Minister ruského športu Vitalij Mutko urobil v piatok predbežné zhodnotenie tejto zimnej sezóny a uviedol, že tretie miesto Ruska na ZOH 2014 v Soči by bolo vynikajúcim výsledkom.

"Celkove sme, až na niektoré druhy športov, v tejto sezóne účinkovali dobre. Progres je viditeľný. V celom rade športov sme po prvý raz za dlhý čas začali získavať medaily. Hovorím o snoubordingu, šortreku, rýchlokorčuľovaní... A prvé medaily sme získali aj v akrobatickom lyžovaní. Počet športov, v ktorých kandidujeme na medailové miesta vzrástol. To je zdravé," citoval Vitalija Mutka Fcp.press.ru.

Podľa Mutka je teraz dôležité zosúladiť program tréningov tak, aby sa celý tento potenciál prejavil v Soči. "Veď tréningový proces je v mnohom tvorivosť. Človek nie je stroj. Je ťažké ho pripraviť tak, aby jeho forma gradovala v určený čas. V takomto procese je ľahké urobiť chybu. A existuje aj mnoho iných faktorov, ktoré vo veľkom ovplyvňujú výsledok. Čaká nás seriózna práca. Do 10. apríla si v jednotlivých športoch musíme vyjasniť priority v každej zbornej."

Mutko naznačil, že v silách ruskej zbornej je na hrách v Soči obsadiť v medailovom hodnotení krajín 4.-5. miesto. "A keby sme skončili tretí, to by bol vynikajúci výsledok."